Tko je Bruna Hercigonja mlada talentirana glazbenica koja svira na Porcijunkulovu?

Bruna Hercigonja ulična sviračica
Bruna Hercigonja ulična sviračica

Bruna Hercigonja 18-godišnja je glazbenica iz Varaždina koja je na ovogodišnjem Porcijunkulovom svojom svirkom dodatno stvorila pozitivno ozračje. Ovo joj je prvi puta da je nastupila kao ulična sviračica na najpoznatijoj čakovečkoj manifestaciji što ju posebno i raduje. 

– Nastupam prvi puta to mi je probijanje leda. Jako sam zadovoljna i atmosfera je odlična. Sviram i pjevam generalno pop iako volim i rock. Inače sviram i električnu gitaru i ukulele tako da su mi svi žičani instrumenti ljubav. Na Porcijunkulovu nastupam akustičnom gitarom, rekla nam je na početku razgovora simpatična Bruna.

Ima dva brata i sestru, a ne čudi što su svo četvero u glazbenim vodama. No, braća su mlađa ali ih Bruna svakako uključuje. 

– Jedva čekam da još malo porastu i mislim da bi mogli biti jako lijepi bend. Brat svira gitaru i tamburicu i oba dva pjevaju, ističe glazbenica koja je građane svojom svirkom uveseljavala sva četiri dana Porcijunkulova. 

Kaže kako je konačno dočekala da se može negdje svirati nakon ove cijele korona situacije. Svira je ono što ju ispunjava i daje joj energije i poticaje za dalje. Što je prekrasno čuti od ovakve mlade i perspektivne djevojke. 

– Počela sam svirati u drugom razredu osnovne škole jer sam išla u Glazbenu školu za gitaru. Volim kombinaciju pjevanja i sviranja jer mislim da se to jedno s drugim nadopunjuje. 

Bruna će na jesen postati maturantica Prve gimnazije u Varaždinu, a kasnije se nada upisu na fakultet. Zanimaju ju prirodoslovni fakulteti, a Bruni želimo da joj se ostvare želje u glazbenom i profesionalnom svijetu. 

 

 

 

Ostavi komentar