Slovenija pooštrava mjere, dozvoljeno druženje do 10 osoba

korona granica153
Granični prijelaz

Slovenska Vlada je ograničila druženje na najviše 10 osoba, pišu tamošnji mediji. Druženje od 10-50 osoba dozvoljeno je samo kad organizator pozna ljude i zna njihove adrese koje mora čuvati mjesec dana.

 – Može se družiti više od deset ljudi ako se napravi popis s imenima i prezimenima osoba, njihovim adresama i telefonskim brojevima. Popis se čuva mjesec dana i tada se uništi. Ukoliko se pojavi pozitivna osoba na koronavirus lakše ih je osamiti ili staviti u karantenu, pojasnio je Jelko Kacin na konferenciji za novinare.

Vlada je sinoć objavila da sve one osobe koje imaju posjede s obje strane granice u pograničnom području Slovenije i Hrvatske prilikom ulaska u Sloveniju zbog radova u polju ili šumi ne trebaju predočiti negativni test na Covid-19.

Dio tamošnjih medija spominje i kako bi se i Hrvatska mogla naći na crvenom popisu, odnosno kako bi se mogla naći u kategoriji epidemiološki nesigurnih država ukoliko se nastavi trend povećanja zaraza na dnevnoj bazi.

Trenutno je Hrvatska na “žutoj” listi, a za uvrštenje na “crvenu” listu trebala bi imati 40 oboljelih na 100.000 stanovnika u razdoblju 14 dana.

Ostavi komentar