Unatoč sibirskim uvjetima Kiki i međimurska ekipa istrčali splitski polumaraton u čast malog Ivana

Oko 3500 sudionika iz 40 zemalja, usprkos 0 Celzijusa i pravim sibirskim uvjetima kada je Split u pitanju krenulo je ove nedjelje u 9 sati sa starta prema cilju na Splitskom polumaratonu.

Među njima je bilo i desetak Međimuraca koji su se najprije trebali probiti kroz “Masleničko ždrilo” jer u Dalmaciji puše orkanska bura. Ali krenuli su na put usprkos nevremenu i nekako stigli do Splita koji ih je dočekao u nikad hladnijim uvjetima.

Posebno ponosan bio je prolaskom kroz cilj naš policajac Kristijan Srpak Kiki koji je pokrenuo humanitarnu akciju za ozdravljenje malog Ivana Sabola iz Palovca, jer je ovu utrku posvetio njegovom “novom” životu, devetom rođendanu, a zapravo “prvom” bez dijalize, nakon što je uspješno obavljena transplatacija pred nekoliko dana u Padovi.

S obzirom da je Splitski polumaraton također humanitarnog karaktera, ovu utrku jednostavno je morao otrčati, bez obzira što se nije bilo lako probiti zbog vremenskih neprilika do Splita, ne samo za Ivana, već i za sve one potrebite. Naš policajac Kiki inače ovaj nastup istrčao je u posebnoj majici podrške Ivanu za njegov 9. rođendan, a zapravo “prvi” u novom životu bez dijalize.

Kristijan Srpak
Policajac Kiki za Splitski polumaraton spremio je posebnu majicu kao podršku malom Ivanu u njegovom oporavku nakon transplatacije

Uz njega je bio također ljubitelj rekreacijskog trčanja međimurski župan Matija Posavec, kao i trkači-rekreativci iz AK Međimurje Čakovec na čelu s klupskom alfa i omegom Mariom Dobšom.

Istrčati utrku od gotovo 21 i pol kilometar, koju je pratila kiša, susnježica i snijeg, nije bilo lako, stoga čestitamo svim sudionicima, a posebice našim Međimurcima koji su još jednom pokazali da ljubav prema trčanju, rekreaciji, ali i humanitarnom pomaganju. Čestitamo!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE