18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Trostruko zlato za atletičarku Kristinu Dudek u Zagrebu: Krenule pripreme i za Europsko prvenstvo u Glasgowu

Kristina Dudek (24) iz Čakovca u svijet atletike ušla je u svojoj devetoj godini, kao osnovnoškolka. U početku je isprobala više atletskih disciplina, od skakačkih do trkačkih. Trčanje je ono što voli od malena, pa je tako i nastavila s trkačkom disciplinom sprint na 400 metara. Danas trenira i boravi u Ljubljani, gdje će nastaviti magisterij International Business na Ekonomskom fakultetu. Uz fakultetske obaveze sjajna trkačica članica je Atletskog kluba SLOBODA Varaždin, a trči na 400 metara, te 4×400 za Hrvatsku atletsku reprezentaciju.

-To je jedna od težih disciplina u atletici za treniranje jer paralelno moraš raditi na brzini, izdržljivosti i snazi, te treba sve u treningu poklopiti da se dođe do željenog rezultata na trkama. Da ne spominjem treninge nakon kojih znam ležati na podu po pola sata, našalila se atletičarka Kristina.

Posljednje natjecanje bilo je održano u Turskom gradu Erzurumu gdje se održalo Prvenstvo Balkana u štafetama i IAAFov međunarodni kup u sprintu. Kristina Dudek natjecala se kao članica obje hrvatske ženske štafete, gdje su osvojili na 4×400 zlato, a na 4×100 broncu, te je na mitingu u sklopu Prvenstva balkana na trci 400m također osvojila broncu.

-Dva tjedna nakon Turske bilo je održano Državno prvenstvo u Zagrebu gdje sam osvojila tri zlata, 400 m, 4×100 i 4×400, istaknula je zlatna Kristina.

Uz vrhunske sportske rezultate, Kristina puno pozornosti posvećuje fakultetskim obavezama. Preddiplomski studij FOI u Varaždinu je već završila, te je trenutno u fazi preseljenja u Ljubljanju kako bi upisala magisterij.  

Cijeli razgovor s Kristinom, njezine buduće sportske planove, pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina, 31. kolovoza!

FOTO: Zlatko Vrzan/Privatna arhiva

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE