Tijana Korent u finalu Svjetskog kupa u Varni

Četvero hrvatskih predstavnika nastupalo je prvog dana kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u bugarskoj Varni. Finale su uspjeli izboriti Tijana Korent na preskoku i Mateo Žugec na konju s hvataljkama. Nadomak finala ostali su Sara Šulekić na dvovisinskim ručama i Liam Rabić na konju s hvataljkama, obje su završili deveti i prve su rezerve za finale. 

Tijana Korent voli nastupati u ovom bugarskom gradu na obali Crnog mora. Čakovčanka je prošle godine pobijedila u Varni. I danas je bila na visokoj razini. S ocjenom 13.050 zauzela je četvrto mjesto. 

„Jako sam zadovoljna odrađenim skokovima, dobila sam relativno visoku srednju ocjenu. Prema tome mogu reći da su skokovi bili čisti i dobro izvedeni. Ušla sam u finale kao četvrta i stvarno sam presretna jer je konkurencija bila jaka i glavni cilj bio mi je ući u finale. I to mi se, evo, ostvarilo i sad s nestrpljenjem očekujem subotnje finale.“

Finale ženskog preskoka u subotu počinje u 13.45 sati po hrvatskom vremenu. Najbolja u današnjim kvalifikacijama bila je Bugarka Valentina Georgieva. 

Na dvovisinskim ručama Sara Šulekić bila je deveta s ocjenom 12.800. Identičnu ukupnu ocjenu dobila je Barbora Mokošova, no Slovakinja je imala nižu startnu ocjenu, što je odlučujuće u ovakvim situacijama.  

„Odradila sam vježbu od početka do kraja, no zbog veće pogreške imala sam veliki odbitak i zbog toga sam dobila nižu ocjenu. Sretna sam što sam uspjela dovršiti vježbu bez obzira na tu grešku. Nadam se da ću u Kopru, koji nam je idući Svjetski kup, puno bolje odraditi.“

Na konju s hvataljkama za finale su se borila dva hrvatska predstavnika. Mateo Žugec je uspio u tome. Zauzeo je šesto mjesto s ocjenom 13.850. Nakon lošijeg nastupa na Europskom prvenstvu u Riminiju, za 22-godišnjeg Varaždinca izboreno finale je važno za povratak samopouzdanja. 

„Bilo je odlično. Trener i ja odlučili smo za kvalifikacije smanjiti početnu ocjenu vježbe s 5.8 na 5.6, što sam odradio odlično bez ikakvih velikih grešaka te sam dobio ocjenu 13.850. Mislim da sam zaslužio ocjenu iznad 14 bodova, ali suci su bili jako strogi. Najvažnije, ušao sam u finale gdje se spremam za jaču vježbu početne ocjene 5.8 do 5.9, vidjet ćemo što će biti sa saskokom, u finalu je sve moguće.“

Nakon odrađene vježbe i ocjene 13.500 Liam Rabić napeto je pratio kvalifikacije do samog kraja. Rabić je dugo držao osmu poziciju koja donosi finale. Posljednji je nastupao Marcus Pietarinen – Finac je zaradio ocjenu 13.750 i potisnuo hrvatskog gimnastičara na deveto mjesto.

„Odradio sam odličnu vježbu bez nekih većih grešaka, ali nažalost suđenje je danas bilo strogo. Dobio sam ocjenu 13.500, smatram da sam trebao dobiti više i završio sam kao deveti tako da ništa od finala. Vraćam se u Zagreb trenirati još jače i rješavati ozljede.“

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je 31 gimnastičar. Najbolji je bio Kazahstanac Nariman Kurbanov s visokom ocjenom – 15.650. Finale je na rasporedu u subotu u 14.35 sati po hrvatskom vremenu. 

Sutra, drugog dana kvalifikacija, na gredi nastupa Tina Zelčić. Milu Prpić osim na gredi očekuje nastup i na parteru. 

Kvalifikacije će biti dostupne nakon finala u subotu i nedjelju kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji. Ljubitelji gimnastike moći će kadgod žele pogledati kako su se gimnastičari i gimnastičarke natjecali za mjesto u finalu, sa snimkama koje ostaju trajno pohranjene u Elevienu.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE