I Amerikanci i Australci igraju na Marin Šuica Junior Open

Teniski tereni Franjo Punčec u centru Čakovca već 19. godinu zaredom domaćin su jednog od najjačih europskih turnira u kategoriji juniora i juniorki – Marin Šuica Junior Open.

Iako je turnir započeo susretima kvalifikacija 24. lipnja, svečano otvorenjo održano je u ponedjeljak, 26. lipnja, u prijepodnevnim satima.

Na ceromoniji otvorenja čulo se kako je čakovečki turnir najznačajniji u toj kategoriji u Hrvatskoj. Kvaliteta turnira već je dugo prepoznata u Europi, ali u posljednje vrijeme u Čakovec dolaze mladi tenisači i s drugih kontinenata.

Tako su među 150 igrača iz 20 zemalja i predstavnici Australije i Sjedinjenih Američkih Država. Pozdravljajući okupljene Josip Sabolek, predsjednik Teniskog kluba Franjo Punčec evocirao je uspomene na sada već sedam godina pokojnog Marina Šuicu. Rekao je kako je bio jedan od najtelentiranijih tenisača ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu. Nastupao je za U-12, U-14 i U-16 reprezentaciju Hrvatske, bio je prvi reket Masters turnira u Europi, ali tragično je preminuo u prometnoj nesreći 2010. godine sa samo 15 godina.

Turnir je otvorio zamjenik međimurskog župana Josip Grivec koji je igračima poželio puno sportskog uspjeha te da iz Čakovce i Međimurja u svoje domove i domovine ponesu puno lijepih uspomena.

Finalni dvoboji turnira u muškoj i ženskoj kategoriji na rasporedu su u subotu 1. srpnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE