16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

TENIS: Noa Levak pobjednik Zagija do 12 godina!

Na terenima teniskog kluba Zagi održan je dvoranski turnir za dječake do 12 godina na kojem je slavio Noa Levak iz TK Franjo Punčec.

Noa je kao prvi nositelj bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je kolu sa 60 63 svladao Noaha Klingora iz TK Futur. Četvrtfinalni susret protiv Nike Nadalia iz TK Medveščak dobio je rezultatom 62 63. U polufinalu ga je dočekao Mauro Mavračić (TK Iteam), kojeg je Noa bez većih problema svladao 63 61.

Zanimljiv meč se odigrao u finalu turnira gdje su se susreli Noa i drugi nositelj Matej Kukrika iz TK Tweener.  Nakon 62 u prvom setu i tie breaka 76(7) ipak je tenisač iz Čakovca pokazao svoju kvalitetu i proslavio još jedan u nizu naslova.

Na istom turniru nastupili su po prvi puta iz TK Franjo Punčec Lukas Ladić, Noa Lepen i Viktor Rešetar. 

Hrvatska je prvi puta bila domaćin kvalifikacijskog turnira Ekipnog prvenstva Europe- Winter Cupa za dječake do 12 godina, koji se održao u dvorani teniskog kluba Ogulin.

Na Europe Winter Cup U12 prijavile su se ukupno 33 reprezentacije, a kvalifikacijska skupina koja se okupila u Ogulinu sastojala se od reprezentacija Hrvatske, Švicarske, Italije, Moldavije, Srbije, Slovačke, Poljske i Slovenije. Preostale 25 reprezentacije podijeljene su u tri kvalifikacijske skupine, a mečevi se igraju i Češkoj, Estoniji i Danskoj.

Naši reprezentativci su, nažalost ispali već u prvom krugu, izgubivši sva tri meča protiv tenisača iz Poljske.

Noa Levak iz teniskog kluba Franjo Punčec zaigrao je prvi puta za reprezentaciju Hrvatske igrajući parove sa Dujom Markovinom protiv poljaka Lewandowskog i Wazny-a. Nakon sat vremena igre naši tenisači poraženi su rezultatom 0-6 4-6. Noa nije bio bolje sreće ni u utješnom turniru gdje je u pojedinačnoj igri izgubio od Slovenca Albrehta 6-1 6-1. Unatoč porazima, naši mladi tenisači zasigurno ne žale, jer je iskustvo koje su stekli na ovom natjecanju neprocjenjivo.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE