Stolni tenis: završena sezona za Hodošan i prvoligaše

Nino Bujan i Noa Vresk (Mihovljan)
Nino Bujan i Noa Vresk (Mihovljan)

 

Hrvatski stolnoteniski savez je na svojoj sjednici održanoj u petak donio odluku da se zbog pandemije Covida-19 prekidaju sva prvenstva u njegovoj ingerenciji pa su se obistinile najave o kojima se u posljednje vrijeme sve glasnije pričalo.

Nakon ovakve odluke prvaci HEP Superlige za ovu sezonu su treći put uzastopno igrači varaždinskoga STARR-a i peti put igračice zagrebačkoga Dr. Časla.

U ligi za igračice naš Hodošan je prije prekida bio na osmoj poziciji i već gotovo osigurao ostanak u ligi, koji mu je sad i zajamčen budući da niti iz muške niti iz ženske lige nitko neće ispasti. Zbog toga će, nakon što se u lige plasiraju pobjednici 1. Hrvatskih liga istok i zapad, lige u sezoni 2020./2021. brojiti po dvanaest ekipa.

Što se tiče naših predstavnika u 1. HL istok u muškoj ligi prije prekida igrači Mihovljana su bili na trećoj, MSTC Čakovca četvrtoj i Putjana na sedmoj poziciji, dok su u ženskoj igračice Šenkovca su bile pete, a Mihovljana sedme na tablici. Iako se lige neće odigrati do kraja, Savez planira održavanje ekipnih prvenstava Hrvatske za mlađe kategorije, koja bi se trebala igrati krajem lipnja i završnice Kupa Hrvatske, koja je planirana za kraj sezone, negdje sredinom mjeseca rujna. Izvršni odbor je donio i odluku o postupku promjene klubova, koje igrači, odnosno igračice moraju najaviti od 11. do 31. srpnja, nakon čega prijelazni rok traje od 1. do 17. kolovoza. (Franjo Flac)

Ostavi komentar