Što čeka Dinamo u susretima s Tottenhamom?

Dinamo je u petak saznao svog protivnika za osminu finala Europske lige i možemo definitivno reći da nije baš najbolje prošao. Kuglice ždrijeba spojile su ga s izuzetno jakim Tottenhamom koji je prije dvije godine igrao i finale Lige prvaka u kojem je izgubio od Liverpoola rezultatom 2-0. U te dvije utakmice Tottenham će biti definitivno veliki favorit na papiru, no što govori trenutna forma o ove dvije ekipe i ima li Dinamo zapravo šansu proći u četvrtfinale preko jednog od favorita natjecanja?

Forma Tottenhama

Nije neka velika tajna da Tottenham ove sezone igra ispod svih očekivanja. Trenutno se nalaze na osmom mjestu engleske lige i imaju 39 bodova iz 25 odigranih utakmica. Upisali su u tom natjecanju već osam poraza, a uz to, ispali su i iz FA Cupa. Još od početka ove godine nisu uspjeli povezati tri pobjede, a tek su u zadnjih tjedan dana počeli bilježiti dobre rezultate. Oni su došli pobjedama od 4-0 nad Wolfsbergerom upravo u Europskoj ligi te Burnleyjem u domaćem prvenstvu. Prije prvog ogleda s Dinamom čekaju ih još dva susreta domaćeg prvenstva u kojima bi mogli uhvatiti rezultatsku formu budući da se radi o protivnicima kao što su Fulham i Crystal Palace, a u tim mečevima kladionice poput Bet365 vide upravo Tottenham kao favorita.

Forma Dinama

Za Dinamo možemo reći da zaista uživa u nogometu ove sezone, a tome svjedoče i rezultati koje ovaj klub ostvaruje kroz čitavu sezonu. Kao što znamo, Dinamo u domaćem prvenstvu vodi utrku s Osijekom za prvo mjesto, a iako ima isto bodova kao Osijek, ima i utakmicu manje što mu daje jedno solidno osiguranje. Aktivan je i u hrvatskom kupu, a u Europskoj ligi je izbacio snažni ruski Krasnodar s dvije pobjede u dva meča. Gledajući trenutnu formu možemo vidjeti kako Dinamo ima čak šest pobjeda u nizu u svim natjecanjima, a prije Tottenhama i njega čeka još dva susreta. Oni će biti protiv Slaven Belupa i Rijeke na Maksimiru, a Dinamo će tako imati istu šansu kao Tottenham u dobroj atmosferi nakon tih susreta ući u dvomeč Europske lige jer je i on veliki favorit u tim domaćim utakmicama po procjenama kladionica kao bet-fogadas.com.

Međusobni omjer

Dinamo i Tottenham igrali su međusobno samo jednom u svojoj povijesti, a taj je susret odigran još u studenom 2008. godine u sklopu istog natjecanja, odnosno njegove prethodne verzije, Kupa UEFA. Tada je Tottenham slavio s uvjerljivih 4-0, ali na sreću ovaj rezultat ne bi trebao biti smjernica idućeg susreta budući da je odigran prije gotovo 13 godina. Trener i igrači Dinama imaju samo riječi hvale za svoje suparnike, ali i vide meč protiv jednog od favorita natjecanja kao nagradu za sve dobro što su radili ove sezone. Mamić je pohvalio Josea Mourinha i uvrstio ga među tri najbolja trenera današnjice, a Portugalac je prepoznao odlične rezultate Dinama ove sezone u Europi. Međutim, kada se pita navijače ekipe iz Londona, poprilično su zadovoljni ždrijebom i smatraju da su dobili jednog od najlakših protivnika. Na Dinamu je da ih pokuša razuvjeriti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE