Svjetske prvakinje iz Međimurja: Sara Strbad, Marijana Mutak i Sanja Oreški najbolje ribolovke

Nakon odličnog prvog dana na 29. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak i osvojenog prvog mjesta, naše reprezentativke ponovile su to i drugog, posljednjeg dana natjecanja.

Foto: Lea Strbad

Marijana Mutak, izvrsna treća, Oreški peta, Strbad šesta, Kramar osma, Štajduhar četrnaesta.

Nakon prvog dana natjecanja u subotu, naše reprezentativke bile su uvjerljivo prve s 11 negativnih bodova. Poljakinje su zauzele drugo mjesto s 15,5 bodova, a treća je bila reprezentacija Italije s 19 negativnih bodova, prenosi portal Ribolov.

Odlične Marijana Mutak, Sanja Oreški i Sara Strbad zauzele su prva mjesta u sektorima A, D i E. Četvrtim mjestima u B i C sektoru Tatjana Štajduhar i Lea Kramar dodatno su učvrstile vodeću poziciju uoči nedjelje i posljednjeg dana natjecanja.

Foto: FIPSed Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau Douce

Njihova izvanredna taktika, koja se pokazala iznimno učinkovitom na otvaranju natjecanja, ponovno je, na drugom danu, donijela odlične rezultate. Prvo mjesto u sektoru D osvojila je Lea Kramar. Sanja Oreški i Marijana Mutak bile su treće u sektorima A i C. Četvrtim mjestima u sektorima B i E Štajduhar i Strbad osigurale su dodatne bodove za najbolji rezultat i drugog dana.

U ukupnom poretku, naša reprezentacija je nevjerojatno nadmašila suparnike. S ukupno 26 negativnih bodova, imale su čak 24 boda prednosti pred drugoplasiranom Italijom. Reprezentacija Poljske zauzela je treće mjesto s 51,5 negativnih bodova.

Foto: FIPSed Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Eau Douce

Ovaj izniman uspjeh svrstao je naše ribolovke u sam vrh međunarodne konkurencije, impresivno se istaknuvši među 76 natjecateljki iz cijelog svijeta.

Marijana Mutak okitila se broncom. Sanja Oreški i Sara Strbad su pete i šeste. Tatjana Štajduhar četrnaesta. Naravno, ovaj nevjerojatan rezultat nije mogao biti postignut bez stručnog vodstva reprezentacije Marijana Mutaka i Anđelka Pregibana.

Sastav reprezentacije: Oreški Sanja, Majsec Ivona, Strbad Sara, Štajduhar Tatjana, Mutak Marijana, Kramar Lea.

 

Izvor: Ribo-lov.com

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE