Sportski ribolov: 2. kolo međimurskih liga i 1. kolo pojedinačno

Pojedinačno prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak - kategorija juniora

U prijepodnevnim satima prošle subote 18. srpnja 2020. održano je natjecanje 2. kola Međimurske lige Mastera i Veterana. Domaćin natjecanja bila je Glavatica iz Preloga. Nastupalo je 16 Mastera i 15 Veterana. Masteri su ulovili ukupno 19 664 grama ribe, a veterani neznatno manje. Prosjek starosti kod Mastera bio je 58,8 godina, a veterana 69,8 godina. 

Prvo mjesto kod Veterana u sektoru A osvojio je Josip Marđetko iz Soma Kotoriba, drugo mjesto pripalo je Mladenu Kovaču iz Glavatice Prelog, dok je treće mjesto zauzeo Tihomir Hunjak iz TSH Čakovec.

U sektoru B rezultati su bili sljedeći: prvo mjesto Drago Kedmenec iz Klena Sveta Marija, drugi je bio Ivan Zadravec iz Verka Križovec, a treći Marinko Opricović iz Ostriža Novakovec.

U sektoru A kod Mastera pobjedu je odnio Rajmond Pokrivač iz Glavatice Prelog. Drugo mjesto pripalo je Stjepanu Klobučariću iz TSH Čakovec, a treće Darku Oreški iz Karasa Peklenica.

Kod Mastera u sektoru B prvi je bio Nenad Nađ iz Linjaka Palovec, drugi Marijan Furdi iz Ostriža Novakovec, a treći Mensur Rošić iz Mure Mursko Središće.

Pobjednici Veterana sektora B
Pobjednici sektora A kod Mastera

 

 

 

 

 

 

Započelo Pojedinačno apsolutno prvenstvo Međimurske županije

Pojedinačno prvenstvo Međimurske županije u lovu ribe udicom na plovak održava se u kategoriji kadeta, juniora i seniora. U ciklusu natjecanja boduju se dva kola. Kako bi se borio za nagrade natjecatelj se mora natjecati na oba kola. Najbolji natjecatelj u seniorskoj kategoriji osvaja prelazni pehar i ukoliko ga usvoji tri puta uzastopce, pehar dobiva u trajno vlasništvo. Najbolji kadeti i juniori osvajaju vrhunski ribolovni pribor renomiranih proizvođača ribolovne opreme.

Prvo kolo održano je u Podturnu 19. srpnja 2020., a domaćin natjecanja bio je Šaran Podturen. Organizator svih natjecanja je Međimurski ribolovni savez.

Ekipa ŠRD Šarana iz Podturna

Na apsolutnom prvenstvu u kategoriji kadeta natjecala su se 23 natjecatelja i bili su podijeljeni u dva sektora.

Sektor A gdje je prvo mjesto pripalo Antonii Strabad iz Drave Donji Mihaljevec, drugo Marselu Embreušu iz Soma Kotoriba, a treće Dori Kolmanić iz TSH Čakovec.

Rezultati sektora B kod kadeta bili su sljedeći: prvi je bio Nikola Mađerić iz Klena Sveta Marija, drugi Patrik Kovač iz Linjaka Palovec, a treći Lovro Rodek iz Soma Kotoriba.

Juniori su brojali 8 natjecatelja koji su se natjecali u jednom sektoru.

Njihovi rezultati bili su sljedeći: prvo mjesto osvojila je Simona Vlašić iz Ostriža Novakovec, drugi je bio Jan Varga iz Glavatice Prelog, a treća Adriana Komorski iz Drave Donji Mihaljevec.

Kategorija seniora brojala je 44 natjecatelja. Bili su podijeljeni u četiri sektora.

Rezultati sektora A: prvo mjesto Ljubomir Žuljić iz Linjaka Palovec, drugo mjesto Pero Kerhoč iz Ostriža Novakovec, a treće Marinko Opricović također iz Ostriža Novakovec.

U sektoru B prvi je bio Goran Lipić iz Glavatice Prelog, drugi Marijan Mutak iz Mure Mursko Središće, a treći Dragutin Tot iz Ostriža Novakove.

Ivan Blažon iz Ostriža Novakovec odnio je zlato za sektor C. Srebrom ga je pratio Dragutin Vadlja iz Glavatice Prelog, a bronca je pripala Dragu Filipašiću iz Soma Kotoriba.

Na tronu sektora D našao se Nenad Nađ iz Linjaka Palovec, drugi je bio Vanja Radmanić iz Soma Kotoriba, a treći Denis Špilak iz Soma Kotoriba.

Iduće, 2. kolo pojedinačnog apsolutnog prvenstva SSRD Međimurske županije u lovu ribe udicom na plovak je 13. rujna 2020.

Ostavi komentar