Splitski Mertojak izbacio Željezničar iz kupa Hrvatske

U osmini finala kupa Hrvatske ždrijeb nije bio naklonjen kuglačima Željezničara i za protivnike su izvukli Mertojak iz Splita, viceprvaka Hrvatske.

Željezničari su im pružili dobar otpor, ali ipak su poraženi na domaćoj kuglani s rezultatom 7-1 sa 113 čunjeva razlike (3475-3362).

Već na samom početku utakmice Mertojak je napravio veliku razliku. Franjo Gosarić (562) odigrao je dobro, ali nije mogao ništa rekorderu čakovečke kuglane Hrvoju Marinoviću (618), dok je Predrag Turk (547) svoj poen izgubio radi nespretno izgubljenog prvog seta i vrlo lošeg drugog seta, a Ivan Totić (578) je to vrlo dobro iskoristio.

U drugom bloku Željezničar je skoro došao do izjednačenja. Tomislav Tvarog (580) pobijedio je Zorana Žubrinića (561), a Zoran Jagić (549) je vodio skoro cijelo vrijeme da bi ga Nikola Muše (555) ipak pobijedio sa odličnim zadnjim setom.

U zadnjem bloku blizu poena bio je Bojan Plevnjak (551) koji je izgubio od Dimitra Dimitrovskog (564), a Ninoslavu Mikacu (573) falilo je malo sreće da na setove pobijedi Andreja Kovača (599).

Kuglačima Željezničara ovo je bila dobra priprema za sljedeću sezonu kada se nakon dvije godine vraćaju u 1. hrvatsku ligu. (Igor Maček)

Ostavi komentar