15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Škola nogometa Rudar Mursko Središće: Ponos generacije u Crikvenici

Škola nogometa „Rudar“ iz Murskog Središća sudjelovala je na dvodnevnom jakom Međunarodnom turniru u Crikvenici.

Na put su krenuli s četiri kategorije i to U8, U9, U11 i U13. Više od 100 „Rudarovca“ stiglo je u Crikvenicu, velik broj djece bodrili su roditelji (navijači), a koji nisu propuštali ponosno i dostojanstveno pokazati odakle dolaze i za koga igraju i navijaju. 

Dva dana turnira, a koji je prvog dana (u subotu) bio rezervirani za skupnu fazu natjecanja prošle su ekipe U8, U11 i U13, dok je kategorija U9 bila u skupni „smrti“ što se kasnije ispostavilo da od četiri ekipe u njihovoj skupni, dvoje su na kraju bili na postolju turnira. Bez obzira na manjkavost sreće, dokazali su da mogu parirati i najvećim klubovima Hrvatske, poput Hajduka iz Splita s kojim su bili u skupini. U kategoriji U9 sudjelovalo je ukupno 34 ekipa, a igralo se u Crikvenici.

Nedjelja je bila dan odluke i same završnice, već ovako uzavrelu atmosferu podignulo je i sunce na nebu koje je pržilo od samog jutra. Kategorija U8 brojala je 26 ekipa, a prolazak u 1/8 finala zasluženo su izborili prikazanom igrom. U osmini ih je dočekala poznata ekipa „Lumena“ iz Varaždina. Iznimno napeta utakmica na kraju je završila neriješenim rezultatom, a što je značilo lutriju penala. Nažalost u ruletu su više sreće imali protivnici. Pobjednici su redom bili NK Olimp, NK Slaven Belupo i NK Rijeka.

U kategoriji U11 bilo je prijavljeno najviše ekipa, čak 44, a što je samo po sebi značilo da je konkurencija iznimno velika. Ekipa ŠN Rudara projurila je skupinom s čak 16 postignuta pogodaka i bez primljenog pogotka, a što ih je svrstalo na sam vrh poretka u red s ekipom NK Dinamo i NK Hajdukom. U 1/8 finala prikazali su vrhunski nogomet, onaj kakav treniraju i igraju cijele godine. Nažalost protivnik se uspio obraniti i u lutriji penala su nesretno ispali. U ovoj kategoriji NK Hajduk i NK Dinamo su zauzeli postolja.

Kategorija U13 brojala je 28 ekipa, a izborena 1/8 finala u izjednačenoj skupini su zasluženo izborili svojom borbenošću i igrom koja ih je krasila „povezivanjem“ lopte s jedne strane terena na drugi. Nedjelja, novi dan, novi teren i velik ulog za daljnji smjer turnira. Umor, iscrpljenost i manjak iskustva na takvim napornim turnirima odnijela je danak. Na kraju izgubljena vrlo izjednačena utakmica u 1/8 finala, a kasnije se pokazalo da su protivnici u 1/8 finala zauzeli 2. mjesto turnira, a NK Olimpija s kojom su dijelili skupinu na 1. mjestu. 

Ponos ovih generacija krasi zajedništvo, uzajamno razumijevanje, druženje i rad mladih talenata na treninzima i utakmicama – istaknuo je predsjednik ŠN Rudar Tomislav Sabo, a pohvalio i trenere Mihaela Božića, koji je ujedno i voditelj škole nogometa, Mihaela Lebara, Robija Jezernika i Ninija Vurija. Tomislav se zahvalio svim roditeljima na razumijevanju i pomoći, sponzorima i dr.,  kao i gradonačelniku grada Mursko Središće Draženu Srpaku koji prepoznaje rad s mladim nogometašima i izašao u susret financijski pokriti troškove prijevoza jednog autobusa. Hvala im svima, jer ovo je bio doživljaj koji će djeci ostati u sjećanju cijeli život, a najsjeverniji grad Mursko Središće u RH dostojno je predstavljen i promoviran, i mnogi se pitali odakle dolaze ti klinci i „glasni“ navijači. Bravo „Rudar“, bravo Mursko Središće. 

(Damir Perhoč)

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE