Hrvatska ženska seniorska reprezentacija trenira u Prelogu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se na EP 2018. u Francuskoj, a važnu ulogu u njoj igraju i dvije međimurske rukometašice: sestre Posavec

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu za prve pripreme uoči Europskog prvenstva koje će se od 29. studenog do 16. prosinca 2018. održati u Francuskoj.

U sklopu nacionalnog tjedna reprezentacija izabranice Nenada Šoštarića trenirat će od 23. do 27. rujna u Prelogu. Zatim putuju u Szekesfehervar u Mađarsku gdje će odigrati dvije pripremne utakmice protiv Finske (28.9.2019. u 18:00 h) i protiv Kine (29.9.2019. u 16:00 h).

Izbornik Nenad Šoštarić na početku se osvrnuo na znatno promijenjen sastav reprezentacije i ciljeve koje želi ispuniti u ovom prvom ciklusu priprema za EHF EURO 2018: “Sastav reprezentacija Hrvatske u odnosu na zadnje lipanjske utakmice sa Švicarskom i Ukrajinom se dosta promijenio. Ne našom željom nažalost. Promijenio se zbog subjektivnih i objektivnih okolnosti. Tri igračice su se oprostile od reprezentacije: Vesna Milanović Litre, Aneta Benko i Maja Kožnjak. Isto tako imamo dvije igračice koje su ozlijeđene s rupturama križnih ligamenata, Ćamila Mičijević i Marijeta Vidak. S obzirom na to odlučilo se da na ovim pripremama, između ostalog, naglasak damo i na testiranju novih igračica na pozicijama lijevom vanjskog i desnog krila. Osnovni i primarni cilj ovih priprema je definitivno je obnavljanje svega onog što smo radili do sada i učenje, odnosno specijalizacija nekih novih elemenata u našoj igri. Nekakvih noviteta koje ćemo pokušavati primjenjivati u završnim pripremama, ali i na Europskom prvenstvu.”

Osim treninga u Prelogu reprezentaciju očekuju i dvije prijateljske utakmice s Finskom i Kinom u mađarskom Szekesfehervaru.

Ponovo ima Međimurki na izbornikovom popisu, ali i igračica koja igra u ŽRK Zrinski, a u odnosu na lipanjski popis “otpala” je Nikolina Zadravec.

Izbornik Nenad Šoštarić na ovu akciju pozvao je:
1. Ivana Kapitanović – Metz Handball
2. Tea Pijević – RK Lokomotiva Zagreb
3. Antonija Tucaković – RK Podravka Vegeta
4. Katarina Ježić – Siófok KC
5. Ana Debelić -RK Podravka Vegeta
6. Paula Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
7. Kristina Plahinek – RK Lokomotiva Zagreb
8. Lucija Zeba – Kozarmisleny SE
9. Anamarija Boras – RK Lokomotiva Zagreb
10. Lea Vukojević – ŽRK Zrinski
11. Larissa Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
12. Dora Kalaus – RK Lokomotiva Zagreb
13. Stela Posavec – RK Lokomotiva Zagreb
14. Dora Krsnik – RK Krim Mercator
15. Valentina Blažević – SPR Pogon Szczecin
16. Ivana Dežić – SPR Pogon Szczecin
17. Ivana Krešić – Stryn T OG IL
18. Kristina Prkačin – RK Lokomotiva Zagreb
19. Selena Milošević – RK Podravka Vegeta

Na popisu pričuvnih igračica našle su se:
1. Magdalena Ećimović – RK Podravka Vegeta
2. Ines Lisjak – RK Sesvete Agroproteinka
3. Katarina Mrazović – ŽRK Koka Varaždin
4. Dejana Milosavljević – RK Podravka Vegeta
5. Dora Lukić – RK Sesvete Agroproteinka

Stručni stožer, uz izbornika Nenada Šoštarića, čine trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeuti Vesna Hodić i Goran Krušelj te tehnička menadžerica Ljerka Vresk.

Ostavi komentar