4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Hrvatska u utakmici odluke protiv Portugala lovi Olimpijske igre

Nakon jučerašnje drame u kojoj je Hrvatska na početku kvalifikacija za Olimpijske igre poražena od Francuske rezultatom 30:26, slijedi utakmica 2. kola u kojoj će snage odmjeriti protiv neugodnog Portugala.

Uoči današnje utakmice, izbornik Hrvoje Horvat u zapisnik je uveo Luku Šebetića, dok je na tribine zbog ozlijede rebrenog mišića poslao Šimu Ivića.

U posljednjih desetak godina reprezentacija Portugala je napravila veliki iskorak te zabilježila značajne rezultate: 6. mjesto na Europskom prvenstvu 2020. godine i 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Portugalski izbornik Paulo Jorge Pereira bio je prisiljen napraviti nekoliko izmjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu. Zbog tragične smrti Alfreda Quintane i ozlijede 43-godišnjeg vratara Humberta Gomesa, u sastav su ušli mladi i neiskusni vratari pa bi Hrvatska mogla iskoristiti tu priliku.

U prvom susretu turnira u Montpellieru Portugal je olako svladao Tunis rezultatom 34:27, a najefikasniji je bio Andre Gomes sa 7 upisanih pogodaka.

Hrvatska večeras mora pobijediti ako želi proći na Olimpijske igre. Utakmica počinje u 18:30, a prijenos je na RTL televiziji.

U istoj skupini Francuska igra protiv Tunisa u 21:00.

Na Olimpijske igre prolaze dvije najbolje reprezentacije iz kvalifikacijske skupine, a u slučaju istog broja bodova, gleda se međusobni omjer.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE