Ljubomir Kolarek predlaže: Besplatno testiranje radnika kao pomoć gospodarstvenicima

U suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Čakovec, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, uputio je apel za pomoć gospodarstvenicima, na adrese Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstva zdravstva.

– Gospodarstvo i Preloga i cijele Međimurske županije okrenuto je izvozu. Ne smije sve stajati na lijepim riječima. Moramo im pomoći, ističe Kolarek.

– Slijedom inicijative Hrvatske gospodarske komore, ljubazno Vas  molimo razmotriti prijedlog mjere pomoći gospodarstvu, u smislu provođenja besplatnog SARS-COV-2 test ili provođenja brzog testa i to za predstavnike hrvatskih tvrtki koji iz poslovnih razloga moraju putovati u inozemstvo te također za izaslane radnike hrvatskih tvrtki. Besplatno testiranje bi se odobravalo temeljem  pozivnog pisma ili ugovora sa stranim partnerom o izvršenju radova. Naime, iz brojnih poslovnih aktivnosti domaćih tvrtki sa inozemstvom proizlazi i potreba za čestim odlaskom u inozemstvo, koje zbog trenutne situacije nije moguće bez gore navedenog testiranja. Znatan broj djelatnika hrvatskih tvrtki koje rade u inozemstvu, u većini obavljaju bar jedan test tjedno što u znatnoj mjeri utječe na cijenu njihovog rada i konkurentnost. To su tvrtke koje se bave izvozom roba i usluga i priroda posla im je takva da moraju često prelaziti granicu. Stoga Vas ljubazno molimo da razmotrite prijedlog kako bi na ovaj način pomogli poduzetnicima u ovim teškim trenucima, naveo je u dopisu.

Ostavi komentar