Ekipa MRK Čakovca 2003. i mlađi brončana na turniru u Mađarskoj

MRK Čakovec 2003. i mlađi1

Proteklog vikenda od 18. do 20. svibnja, mlade snage MRK „Čakovec“ nastupile su na međunarodnom turniru u Mađarskoj, pod nazivom III. Kárpát-medencei Magyarok Nemzetközi Kézilabda.

Na turniru su nastupile ekipe iz Mađarske, Slovačke, Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. U vrlo jakoj konkurenciji generacije 2003. i mlađi, boje MRK Čakovca i našeg grada branili su: Petar Ovčar, Tin Tompić, Vilim Vrbanec, Vilim Srnec, David Kovačić, Jan Okreša, Rian Islami i Vito Horvat. Ekipu je vodio Ivan Horvat uz pratnju g. Joispa Fehera.

Na turnir se radi školskih izleta i privatnih obveza pojedinih igrača krenulo u vrlo malom broju, tek sedam igrača i golman. Bez obzira na nemogućnost izmjena pošto im je već nakon prvog dana radi bolesti otpao jedan igrač, u dvodnevnom natjecanju postignut je odličan rezultat.

Nakon poraza od domaćina RK Alsóörs i pobjede protiv RK Ada iz Srbije, uslijedila je napeta utakmica protiv ekipe iz Slovačke – RK Nové Zámky. Tijekom cijele utakmice Čakovčani su pokazali odličan rukomet i borili se do samog kraja. Nažalost visok tempo utakmice i nemogućnost izmjena u posljednjih 5 minuta su rezultirali porazom od dva razlike. U zadnjoj fazi utakmice ponestalo je snage i koncentracije.

Iako se na igračima vidio osjetan umor, stisnuli su zube i posljednju utakmicu odigrali savršeno. Nametnuli su svoj ritam, koji je bio sporiji od očekivanog kako bi izdržali cijelu utakmicu. Nova taktika je urodila plodom i već nakon prvih 20 minuta osigurali su sigurnu prednost od 6 razlike protiv ekipe iz Rumunjske RK Odorheiu Secuiesc. Pobjedom u posljednjoj utakmici cijelog turnira osigurali su 3. mjesto.

Nakon uručenja zasluženih brončanih medalja uslijedilo je dodatno veselje, nagradu za najboljeg golmana turnira primio je naš Vito Horvat. Vjerujemo da će mu uručeno priznanje u starijoj generaciji biti dodatna motivacija.

Ovo je bila odlična prilika čakovečkim igračima neparnog godišta, koji u nastupima za svoju generaciju 2002./2003. nemaju pre veliku minutažu, da dokažu da znaju i žele igrati rukomet.

– Velika čestitka svim igračima na borbenosti i ostvarenom rezultatu, pokazanom fair-playu te korektnom odnosu na terenu i izvan njega. Stekla su se nova prijateljstva među igračima a i među klubovima. Pozitivna iskustva s ovog turnira svakako ćemo u budućnosti prenijeti i na turnire u našoj organizaciji. Zahvaljujemo se glavnom organizatoru g. Mészáros Károly koji nam je osigurao ugodan boravak u Alsóörsu, a isto tako i g. Josipu Feheru koji nas je pratio i bodrio cijelim putem te bio podrška u komunikaciji i organizaciji – poručuju iz MRK Čakovec.

Ostavi komentar