Ekipa SD “Mihovil-1” najbolja na Kupu Grada Čakovca

Kup Grada Čakovca SD Mihovil1

Streljačko društvo „Mihovil“ iz Čakovca u subotu, 26. svibnja, bilo je domaćin i organizator trećeg po redu “Kupa Grada Čakovca”, natjecanja u pucanju 9 mm pištoljem na metu udaljenu 25 metara.

U sportskom parku na gradskoj streljani pucalo je 45 strijelaca i po prvi puta pet žena u zasebnoj konkurenciji. Svi sudionici odmjerili su snage pucajući u metu R50 u tri serije po 10 hitaca. Vremensko ograničenje po seriji bilo je sedam minuta.

Nakon nekoliko sati pucanja najboljom ekipom u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa SD „Mihovil – 1“ koja je u sastavu Vjeran Horvat, Antun Grošanić i Antun Ladić postigla 785 krugova. Druga je bila ekipa SK „LAS“ iz Zagreba sa 771 krugova, a treća je bila ekipa SD „Mihovil – 2“ sa 754 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Bruno Zrnetić član SK „Las“ iz Zagreba s 271 postignutim krugom. Drugo mjesto osvojio je Antun Grošanić, član SD „Mihovil“ iz Čakovca, s 269 postignutih krugova dok je treće mjesto pripalo Ivici Takaču iz SK „Alzas“ iz Čakovca s postignuta 268 kruga.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Marija Horvat, članica IPA Međimurje s postignuta 245 kruga, druga je bila Gordana Štefinec, članica IPA Međimurje s postignutim 241 krugom dok je treća bila Natalija Kikelj Vugrinec, članica SK „Alzas“ s 225 postignuta kruga.

Medalje i pehare najboljim ekipama i pojedincima podijelio je Jurica Horvat, predsjednik Gradskog vijeća grada Čakovca koji je pohvalio ideju i organizaciju turnira. Predsjednik SD „Mihovil“ Vjeran Horvat najavio je kako će se Kup Grada Čakovca zasigurno održati i sljedeće godine.

(G.A.B.)

Ostavi komentar