Danska drži vodstvo: Hrvatska u dramatičnoj borbi lovi četvrtfinale!

Hrvatska igra posljednju utakmicu drugog kruga Svjetskog prvenstva protiv aktualnih svjetskih prvaka Danske. Rezultat na poluvremenu je 17:15 za Dansku.

Izabranicima Line Červara za prolazak u četvrtfinale je potrebna pobjeda u današnjem susretu.

Pred današnju utakmicu obavljene su dvije izmjene u momčadi. Tako je ušao pivot Ilija Brozović i srednji vanjski Janko Kević, a izašli su Marin Šipić i Josip Šarac.

Kauboji su dobro ušli u utakmici zabivši 2 pogotka. Oslabljena Danska je pokazala da, iako joj nedostaju važni igrači, je i dalje jaka i kvalitetna reprezentacija. U prvom djelu poluvremena istaknuo se vratar Pešić s nekoliko važnih obrana. Hrvatska je ovaj put bolje igrala u obrani gdje je sa sitnim prekršajima uspjela usporiti danske napade. No, s nekoliko brzih pogodaka i obranama Landina, Danska je uspjela preokrenuti rezultat. Važne pogotke u teškim trenucima zabili su Martinović i Marić.  Danska je konstantno uspijevala održavati 2 pogotka prednosti. Poluvrijeme je završilo rezultatom 17:15 za Dansku.

Dancima današnja utakmica ne igra nikakvu ulogu jer su oni već ranije osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Prije današnje utakmice protiv Hrvatske, momčad im je poharala crijevna viroza pa igraju u oslabljenom sastavu. Nije nastupio njihov najbolji igrač Mikkel Hansen.

Katar je učinio veliku uslugu Hrvatskoj gdje je izborio pobjedu u napetoj završnici protiv Argentine, 26:25.

Pobjedom protiv Danske, Hrvatska bi u četvrtfinalu igrala protiv Švedske. U slučaju izjednačenog rezultata, stvara se krug od 3 reprezentacije koje imaju 6 bodova, a onda Argentina prolazi u daljnju fazu. No, dobije li Danska Hrvatsku, onda u nokaut fazu ide Katar.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE