16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Povijesno finale naših susjeda s međimurskim štihom: Mura M. Sobota i Nafta Lendava igraju za Kup Slovenije

Slovenski nogometni kup ove godine donio je pregršt iznenađenja, ali na kraju finale koje će se pamtiti dugi niz godina. U njemu će se 24. lipnja sastati susjedi i veliki rivali odmah do naše granice Mura iz Murske Sobote i Nafta Lendava.

Nakon što su bili među najpoznatijim slovenskim nogometni klubova iz našeg susjedstva Mura i Nafta desetak i više godina praktički su nestali iz epicentra zbivanja, tako da je ovaj rezultat zasigurno povijesni za oba kluba, posebice Naftu koja je drugoligaš.

Oba kluba, polako ali sigurno su se uspjeli izdići s dna na koje su dospjeli. Najprije Mura, a u posljednjih par godina i Nafta zahvaljujući prvenstveno mađarskom kapitalu koji se ulaže u taj klub i sada će se boriti za prestižni pehar pobjednik i ulazak u borbu za Europsku ligu.

Finale kupa bit će i s međimurskim štihom. Naime, u oba kluba važnu ulogu igraju ofenzivni i polivalentni vezni igrači, u Muri Luka Bobičanec, a u Nafti Mihael Rebernik.

Mura je prva u utorak izborila finale nakon što je uvjerljivo savladala Aluminij s dva gola Bobičanca, dok je Nafta u srijedu imala puno teži zadatak, ali je na kraju uspjela i nakon penala slavila pobjedu 5:3.

Međimurski nogometaš Mihael Rebernik igrao je cijeli susret na poziciji desnog bočnog. Nafta je susret završila s dva igrača manje, a drugi crveni karton dobili su već u 56. minuti te su do kraja regularnog dijela, ali i produžetaka imali samo devet igrača u polju. Uspjeli su izdržati, te su u lutriji jedanaesteraca izborili nastup u finalu Pokala Slovenije.

Tako će se u finalu snage odmjeriti dva velika prijatelja i bivša suigrača, Međimurci Luka Bobičanec i Mihael Rebernik. Za Naftu uz Rebernika nastupaju mladi Dominik Drk i Mateo Šupljika, ali u polufinalnom susretu nisi bili u igračkom kadru. (dz, nl)

Foto: NK Nafta 1903

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE