PLK POZOJ: Čak 21 natjecatelj iz Pozoja nastupio u Zagrebu

U Zagrebu je proteklog vikenda održan 3. Kup grada Zagreba u powerliftingu i bench pressu. Nominirano je bilo 224 natjecatelja, a nastupilo ih je 211, što ovo natjecanje čini rekordnim u povijesti hrvatskog powerliftinga i potvrđuje stalni rast ovog sporta u našoj zemlji, ali i na globalnoj razini. Iz PLK Pozoj je nastupilo također rekordni 21 natjecatelj. Prvog dana natjecanja rezerviranog za bench press su djevojke: Megi Goričanec, Sindy Bubek, Keona Chiara Časni, Mia Šestan i Melisa Matulin uvjerljivim dizanjima potvrdile status najboljeg ženskog kluba u državi, a vrijedi istaknuti Mijin novi državni rekord, Sindynu titulu najbolje natjecateljice i Melisino 3. mjesto u ukupnom poretku.

U muškoj konkurenciji bench pressa su nastupili: David Šlezak, Manuel Korent, Ivan Ovčar, Dorian Setnik, Branko Suzić, Marko Braniša, Sven Zorković, Nikola Fic, Matija Kutnjak i Goran Karamarković. David Šlezak je sa podignutih 108kg u kategoriji kadeta do 66kg postavio novi državni rekord dok je Nikola Fic bio drugi najbolji natjecatelj turnira, a Karamarković treći. Dobri rezultati ovog natjecanja ipak nisu bili dovoljni za 5. uzastopnu obranu najboljeg muškog bench kluba pa su Pozoji sezonu završili na 2. mjestu.

U powerliftingu su ponovno nastupale Megi, Melisa i Keona. Keona je u svojem prvom nastupu osvojila 1. mjesto među kadetkinjama do 63kg dok je Melisa izvrsnim nastupom do 57kg oborila čak 3 državna rekorda ( bench 75kg, mrtvo dizanje 120,5 te u totalu 301 kg ) i ponijela titulu najbolje kadetkinje natjecanja. Megi pak je uvjerljivo osvojila svoju kategoriju među juniorkama, oborila državni rekord u bench pressu ( 88kg ) i sa totalom od 370,5 kg što je za skoro 40kg razlike od ostalih djevojaka ipak bila 2. najbolja juniorka.

U muškoj konkurenciji powerliftinga su Pozoji posebno bili uspješni u kadetskoj konkurenciji pa su tako Stjepan Kovač, Andrija Železnjak i Arijan Vaser zauzeli prva 3 mjesta u kategoriji do 74kg dok je Nikola Zgrebec totalom od 602,5 uvjerljivo osvojio kategoriju do 93. Odlični nastupi su osigurali Nikoli 2., a Stjepanu 3. mjesto u ukupnom poretku kadeta.

Iznimno napeto je bilo u juniorskoj konkurenciji do 93kg u kojoj su za Pozoj nastupali Manuel Korent ( total 500kg i novi osobni rekord za čak 50kg ) i Fran Barlović. Fran je, iako prva juniorska godina, uvjerljivo vodio cijelo natjecanje i nakon lagano podignutih početnih 275kg u mrtvom dizanju pokušao oboriti državni rekord te u drugom pokušaju ´napao´ 295,5 kg. Ipak prijašnjih 4 dizanja iz čučnja i mrtvog su umorila Franova leđa te iako je podigao ovu respektabilnu kilažu nije uspio zaključati šipku. U trećem pokušaju se još više
osjetio umor te je Fran ostao na 275kg iz openera i na kraju za 2,5kg bio 2. u
kategoriji.

Kraj dana je bio rezerviran za veterane, a za Pozoj je nastupio Dejan Rodiger i dobrim nastupom do 105kg zauzeo 1.mjesto u kategoriji i 2.mjesto apsolutno. Odlični nastupi Pozoja su naravno primijećeni i od strane powerlifting i bench izbornika te su nekolicina članova ušla na širi popis za inozemna natjecanja u 2024.

PLK Pozoj raduje kvaliteta, ali i brojnost svojih natjecatelja te najavljuju upis u siječnju i pozivaju sve željne napornog liftanja, ali i veselog druženja u svoju ekipu. Zahvaljuju svima koji ih prate, najavljuju još bolje rezultate u 2024. i žele svima sretne blagdane.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj

Progoni vještica u Hrvatskoj