6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Vječiti derbi Nedelišća i Međimurca, Bednja na teškom ispitu kod Poleta

Na samom vrhu Četvrte HNL odvojili su se Polet i Nedelišće koji subotnjim pobjedama mogu još više pobjeći pratnji.

U 12. kolu Četvrte HNL između ostalih dvije utakmice će biti u središtu pozornosti.

U Nedelišću u vječitom susjedskom derbiju sastaju se domaćin i nadirući Međimurec. Susjedi iz Dunjkovec-Pretetinca koje vodi iskusni trenerski mag Željko Orehovec imaju već četiri pobjede zaredom i jako su efikasni. Imaju drugi napad u ligi, a do sada su postigli čak 31 gol. Najveća prijetnja Nedelišću će biti svakako strijelci Treska, Yokoyama i Piškor. Domaće Nedelišće puno je iskusnih igrača, ali kod kuće ne ispuštaju bodove, tako da će to biti neizvjesna utakmica do samog kraja pred velikim brojem gledatelja.

U Sveti Martin na Muri lideru na noge dolazi najveće iznenađenje prvenstva, Bednja iz Beletinca koja je trenutno na visokom trećem mjestu. Predvodi ih Ante Kulji koji je s osam pogodaka na trećem mjestu strijelaca lige i u ovoj utakmici vidjeti će se kakvi su im dometi. Naravno da je Polet apsolutni favorit jer kod kuće do sada nije ispustio ni bod.

U ostalim susretima sastaju se podjednake ekipe po kvaliteti, jedino je možda Dinamo u Domašincu u prednosti pred posljednjom Plitvicom.

Novi Marof polako diže formu i nakon gostujuće pobjede u Slakovcu želi i tri boda kod kuće protiv Rudara koji igra slabije u posljednjim kolima.

Možda bi i Sloga nakon dva uzastopna domaća poraza trebala konačno trijumfirati na svom terenu. U goste im dolazi Zelengaj koji već sedam kola ne zna za pobjedu i na pretposljednjem je mjestu.

Podravina polako gubi dah u borbi s vodećim momčadima i odlazi na gostovanje u Pušćine. Samo pobjeda može je pokrenuti u borbi za vrh, a Pušćine s nova tri boda bježe iz zone opstanka.

Nedeljanec u derbiju začelja dočekuje Slobodu iz Slakovca u jednoj neizvjesnoj utakmici u kojoj igraju sva tri znaka.

Jalžabet bi se kod kuće pobjedom još više odmaknuo od posljednjeplasiranih ekipa, međutim, gost iz Preloga igra dobro u zadnje vrijeme i sigurno ne dolazi s bijelom zastavom.

Četvrta HNL Čakovec-Varaždin, 11.kolo:

Subota, 4. studeni, 14.00: Nedelišće – Međimurec, Polet – Bednja.
Nedjelja, 5. studeni, 14.00: Sloga – Zelengaj (10.00), Pušćine – Podravina, Dinamo – Plitvica, Nedeljanec – Sloboda, Novi Marof – Rudar, Jalžabet – Mladost.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE