Vatreni promašili prilike, Japan na kraju poluvremena šokirao i poveo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas protiv Japana na SP-u u Kataru traži prolaz u četvrtfinale.

U odnosu na utakmicu protiv Belgije, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za dvije promjene pa je tako zbog viroze otpao Borna Sosa kojeg je zamijenio Borna Barišić. Na klupu se preselio Marko Livaja, dok je izbornik priliku od prve minute dao Bruni Petkoviću.

Na stadionu Al Janoub Japanci su žestoko počeli i dvaput zaprijetili udarcima glavom, prvo nakon preciznog centaršuta u šesnaesterac, a zatim i iz kornera. Velika prilika Hrvatske u 8. minuti kada Perišić krade loptu Tomiyasuu, probija po lijevoj strani, spušta se do japanskog vratara Gonde koji mu spretno brani.

Treba istaknuti odlične reakcije naših ofanzivnih igrača koji su se odmah spuštali do centra, nakon što bi Hrvatska izgubila posjed. Hrvatska je imala više loptu u nogama, no brzom tranzicijom i okomitom igrom Japanci su nakon oduzete lopte često dolazili do našeg šesnaesterca, no njihovi ubačaji, pogotovo s desne strane na kojoj je Barišić, nisu urodili plodom.

U 26. minuti iznenada, nakon greške Tomiyasua, Petković dolazi skoro do protivničkog peterca, no zbog neodlučnosti i statične igre suigrača, ne uspijeva progurati loptu te je propuštena velika prilika. Hrvatska igra je postala okomitija i opasnija, dominirali smo u posjedu, velike prilike su se nizale jedna za drugom, no nije bilo pogotka.

Šok na kraju poluvremena

No, to je trajalo do 35. minute, nakon čega Japanci dodavanjima smiruju igru, Vatreni propuštaju loptu, što i nije bilo najpametnije. U 41. minuti najveća prilika Japana kada iz blizine preko gola puca Kamada.

U 43. minuti Japan dolazi do vodstva kada, nakon još jednog ubačaja i odbijene lopte, s otprilike pet metara zabija Maeda. Iako je VAR provjervao situaciju zbog mogućeg zaleđa, pogodak je ipak priznat.

Poluvrijeme je završilo 1:0 za Japan.

Hrvatska (4-1-2-3): Livaković, Barišić, Perišić, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić (C), Brozović, Petković, Gvardiol, Juranović.

Pričuve: Grbić, Ivušić, Erlić, Majer, Vlašić, Livaja, Pašalić, Budimir, Oršić, Vida, Šutalo, Sučić, Jakić.

Večeras, od 20:00, na SP-u još igraju Brazil i Južna Koreja, pobjednik tog susreta križa se s pobjednik utakmice Japan Hrvatska.

Četvrtfinale je na rasporedu u petak od 16:00.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE