Poraz Hrvatske u Stožicama na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na ljubljanskom stadionu Stožice protiv Slovenije otvorila je kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru.

Izabranici Zlatka Dalića odmah na početku kvalifikacija snage su odmjerili u bitnom susretu protiv naše susjedne države u kojem su upisali iznenađujući poraz od 1:0.

Momčad Matjaža Keka povela je u 15. minuti iz jedine prave prilike kada je nakon slabe reakcije naše obrane, pri čemu se lopta odbila od Brozovića, pogodak zabio Sandi Lovrić. Osrednjom igrom Hrvatska je imala tek nekoliko izglednih prilika za izjednačenje, no nije ih uspjela realizirati pa je prvo poluvrijeme završilo 1:0 za domaćine.

U drugom poluvremenu Hrvatska je dominirala u posjedu i kreiranju prilika. Perišić je isprobao novu poziciju, prilike je kreirao i Oršić, no do pogotka Vatreni nisu dolazili. Iako je Hrvatska dominirala većim dijelom utakmice, Slovenci su dobro čuvali svoju prednost pa je rezultat ostao 1:0 za domaćine.

Večerašnja utakmica prva je od 3 koje Hrvatska igra na prvom reprezentativnom okupljanju nakon studenog.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu naša reprezentacija igra u subotu 27. ožujka protiv Cipra, a nakon toga u utorak 30. ožujka protiv Malte.

Osim Slovenije, Cipra i Malte, naši reprezentativci u skupini su još s Rusijom i Slovačkom. Samo najbolja reprezentacija u grupi osigurava izravan plasman na Mundijal, dok će drugoplasirana u dodatne kvalifikacije.

24.03.2021., Ljubljana, Slovenija – Slovenija i Hrvatska u kvalifikacijskoj utakmici za FIFA svjetsko nogometno prvenstvu u Kataru. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE