Polet slavio u derbiju protiv Pitomače, Dinamo pobijedio Koprivnicu, remi Rudara i Varteksa

Danas je odigrano 16. kolo 3. NL Sjever, odnosno, drugo kolo proljetnog dijela prvenstva u kojem nije bilo ogleda između međimurskih klubova.

Graničar iz Kotoribe gostovao je na SRC-u Vegeška protiv posljednjeplasirane Virovitice te upisao 1:0 poraz. Igrači trenera Marija Piškora u ovom kolu pred 130 gledatelja nisu uspjeli protiv domaće momčadi, a jedini pogodak zabio je Karlo Matjanić u 12. minuti.

Remi Rudara i Varteksa

Šuderka u Murskom Središću je ugostila jedan od dva derbija ovog kola, između domaćeg Rudara i gostujućeg Varteksa. Pred tristotinjak gledatelja oba pogotka pala su u drugom dijelu. Vodstvo su uzeli gosti preko Doriana Mikičića u 60. minuti, da bi bod igračima Damira Lepena Juraka osigurao Petar Ratajec u 85. minuti.

Poraz Međimurja u Ludbregu

Igrači trenera Antuna Jukića otputovali su na gostovanje u Ludbreg, kako bi nakon remija protiv lidera prvenstva pokušali protiv Podravine pred 150 gledatelja uzeti sva tri boda. Prvi pogodak pao je u 49. minuti kada Dominik Drk precizno pogađa s ruba šesnaesterca. Domaćini izjednačavaju u 78. minuti kada povratnu loptu s desetak metara u mrežu posprema Mario Sačer. Pred kraj susreta Dominik Štajerec je pogodio i gredu, da bi domaći stigli do 2:1 pobjede u sudačkoj nadoknadi kada je za pobjedu zabio Manuel Menezes.

Polet slavio u derbiju

Najveći derbi odigrao se u Svetom Martinu na Muri, između domaćeg Poleta i gostujuće Pitomače koja je stigla sa željom da lideru oduzme tri boda i smanji zaostatak. Mreže su mirovale sve do drugog poluvremena, a početno vodstvo uzeli su gosti u 68. minuti pogotkom Marka Matančića. Igrači trenera Želimira Orehovca poravnavaju u 76. preko Nikole Barata, da bi pobjedu u pravoj drami, odnosno, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade potvrdio Nino Patafta.

Dinamo (D) do pobjede

Domašinečki Dinamo na Kokotovom vezu dočekao je pred dvjestotinjak gledatelja Koprivnicu te upisao 2:0 pobjedu. Strijelci su bili Filip Petak iz penala u 23. te Dominik Novak u 67. minuti čime je momčad trenera Dalibora Gorupića osigurala nova, važna tri boda.

Rezultati 16. kola
  • Virovitica – Graničar (K) 1:0
  • Rudar (MS) – Varteks 1:1
  • Podravina – Međimurje 2:1
  • Polet (SMnM) – Pitomača 2:1
  • Dinamo (D) – Koprivnica 2:0

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE