Mato Kljajić: Međimurski nogomet konačno je dobio pozornost kakvu i zaslužuje

Mato Kljaić

Mato Kljajić 22. prosinca je izabran u Izvršni odbor HNS-a.

>> Mato Kljaić izabran u Izvršni odbor HNS-a

Kljajić je po održanoj Skupštini izjavio kako je njegovo biranje rezultat dugogodišnjeg kvalitetnog rada koji nije ostao nezamijećen i na nacionalnoj sceni.

– Međimurje i međimurski nogomet konačno je dobilo pozornost kakvu i zaslužuje. Jedan smo od najbrojnijih saveza i mnoga naša rješenja su pionirska, ali se pokažu dobrima pa ih kopiraju drugi. Najbolji primjer za to je Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele za koje vlada veliki interes kod drugih saveza – izjavio je.

Kljajić je također rekao kako će u svom radu u Izvršnom odboru ustrajati na tome da veću podršku HNS-a dobiju kvalitetni projekti iz Međimurja.

– Osim već spomenutog Klupskog prvenstva tražit ću sufinanciranje našeg sustava nogometnih škola kojih imamo 16 te veću angažiranost HNS-a pri organizaciji U-13 turnira Međimurec u Dunjkovcu i Pretetincu – poručio je Kljajić.

Govoreći o nacionalnoj reprezentaciji istaknuo je kako Sveti Martin na Muri mora ostati baza za pripreme naših najboljih nogometaša te je dodao kako će sudjelovati i u raspravama na nacionalnoj razini i tražiti promjene koje će donijeti boljitak hrvatskom nogometu s posebnim naglaskom na nogometnu bazu – županijski nogomet. Podsjetio je kako mu veliku čast, ali i obvezu daje velika podrška međimurskih nogometnih klubova koju je dobio na posljednjoj Skupštini županijske nogometne organizacije kada je jednoglasno podržan.

Ostavi komentar