Mato Kljaić izabran u Izvršni odbor HNS-a

Mato Kljajić i Davor Šuker
Mato Kljajić i Davor Šuker

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održava se u Hotelu Sheraton u Zagrebu s početkom u 12:00 sati, a dosadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker ponovno je izabran na tu funkciju.

Šukera je podržalo 48 zastupnika, uz tri suzdržana i jednog protiv.

>> Davor Šuker očekivano ponovo izabran za predsjednika HNS-a

I Međimurci imaju svog predstavnika u tijelima HNS-a. Mato Kljaić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, izabran je u Izvršni odbor HNS-a.

– Čestitam svim novim članovima Izvršnog odbora, želim da djelujemo u interesu hrvatskog nogometa i da se ne umorimo u pomaganju hrvatskom nogometu. Nadam se dobroj i učinkovitoj suradnji – rekao je predsjednik Šuker.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su Željko Biondić, Đuro Bukvić, Nenad Črnko, Dubravko Galović, Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljaić, Ante Kulušić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Robert Markulin, Damir Mišković, Slavko Prišćan, Tomislav Svetina, Ante Vučemilović-Šimunović i Ile Topuzović. Na prijedlog predsjednika Šukera, za prvog dopredsjednika izabran je Ante Vučemilović-Šimunović, a za dopredsjednike Ante Kulušić, Robert Markulin, Damir Mišković i Tomislav Svetina.

Kljajićevu kandidaturu podržali su članovi Skupštine HNS-a koja je održana u petak 22. prosinca 2017. Dobio je podršku 43 od 49 skupštinara koji su pristupili glasovanju.

Izvršni odbor broji 17 članova i najviše je izvršno tijelo nacionalnog nogometnog saveza.

Kljajić je po održanoj Skupštini izjavio kako je njegovo biranje rezultat dugogodišnjeg kvalitetnog rada koji nije ostao nezamijećen i na nacionalnoj sceni.

– Međimurje i međimurski nogomet konačno je dobilo pozornost kakvu i zaslužuje. Jedan smo od najbrojnijih saveza i mnoga naša rješenja su pionirska, ali se pokažu dobrima pa ih kopiraju drugi. Najbolji primjer za to je Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele za koje vlada veliki interes kod drugih saveza – izjavio je.

Kljajić je također rekao kako će u svom radu u Izvršnom odboru ustrajati na tome da veću podršku HNS-a dobiju kvalitetni projekti iz Međimurja.

Osim već spomenutog Klupskog prvenstva tražit ću sufinanciranje našeg sustava nogometnih škola kojih imamo 16 te veću angažiranost HNS-a pri organizaciji U-13 turnira Međimurec u Dunjkovcu i Pretetincu – poručio je Kljajić.

Govoreći o nacionalnoj reprezentaciji istaknuo je kako Sveti Martin na Muri mora ostati baza za pripreme naših najboljih nogometaša te je dodao kako će sudjelovati i u raspravama na nacionalnoj razini i tražiti promjene koje će donijeti boljitak hrvatskom nogometu s posebnim naglaskom na nogometnu bazu – županijski nogomet. Podsjetio je kako mu veliku čast, ali i obvezu daje velika podrška međimurskih nogometnih klubova koju je dobio na posljednjoj Skupštini županijske nogometne organizacije kada je jednoglasno podržan.

Kljajić je poznati međimurski poduzetnik iz Preloga koji duži niz godina obnaša značajne dužnosti u sportu. Predsjednik je Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije u drugom mandatu, a jedan je od osnivača Zajednice sportova Preloga koju je vodio punih 14 godina. Također je jedan od osnivača Ženskog rukometnog kluba Prelog, a kako ističe, potpomaže vlastitim sredstvima rad brojnih sportskih klubova uvijek kao volonter. Prva ljubav mu je ipak nogomet, na čelu NK Mladost iz Preloga proveo je deset godina i tada klub postiže povijesne rezultate, a već sedam godina je predsjednik Međimurskog nogometnog saveza.

Ostavi komentar