Lovro Zvonarek u dresu Slavena postao najmlađi kapetan u povijesti HNL-a

Lovro Zvonarek jučer je nosio kapetansku traku i predvodio Farmaceute u utakmici protiv Hajduka čime je postao najmlađi kapetan u povijesti HNL-a.

Trener Zoran Zekić odlučio je kako će u važnoj utakmici njegovu momčad voditi talentirani 16-godišnji međimurski nogometaš koji uskoro odlazi u minhenski Bayern.

Lovro je sa 16 godina, 11 mjeseci i 20 dana postao najmlađi kapetan u povijesti HNL-a, a zasigurno i jedan od najmlađih nogometaša u povijesti prvoligaškog nogometa. Često se kao rekorder spominjao Norvežanin Kristoffer Ajer koji je 2015. godine sa 16 godina, 11 mjeseci 24 dana zaigrao kao kapetan. Lovro ga je nadmašio čime je vjerojatno srušio rekord, no navedeni podatak nije službeno potvrđen.

Foto: NK Slaven Belupo
Predvodio Farmaceute u zaustavljanju Hajduka

Utrka za prvaka 1. HNL bila je zanimljiva nakon odigranog 31. kola kada su se Osijek i Hajduk približili Dinamu te imali šanse preuzeti prvo mjesto.

No, već u 32. kolu odigranom proteklog vikenda, Osijek je poražen na Rujevici protiv Rijeke koja je izgubila realne šanse za osvajanje naslova prvaka, Hajduk je zaustavljen u Koprivnici, dok je Dinamo minimalno slavio na gostovanju protiv Gorice.

Navijači Hajduka su i ranije bili svjesni da su gostovanja kod Farmaceuta za njih uvijek neugodna. Isto se dogodilo i jučer kada su na gostovanju upisali tek remi, čime je Slaven Belupo prekinuo niz poraza.

Farmaceuti su, upravo predvođeni Priločancem Lovrom Zvonarekom, zaustavili Hajduk i prekinuli njihov niz od tri pobjede koji su ostvarili protiv vodećeg Dinama, Gorice i Šibenika.

Foto: NK Slaven Belupo

Lovro je standardno krenuo u sredini terena od prve minute, no ovaj put kao kapetan, upisao je svih 90 minuta, 42 dodira, 22/29 točnih dodavanja, dvaput oduzeo loptu te upisao jedan uspješan dribling.

Slaven do kraja prvenstva igra protiv Gorice, Hrvatskog Dragovoljca, Rijeke i Istre. U većini susreta Farmaceuti mogu ostvariti i pobjedu, dok će Lovro zasigurno upisati još puno važnih minuta prije odlaska u Bayern.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE