Dinamo se oprašta od Europske lige: Unatoč porazu, povijesni uspjeh

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige, Dinamo je protiv španjolskog Villarreala na gostovanju upisao poraz od 2:1 te se oprašta od natjecanja.

U prvih 45 minuta hrvatski prvak nije dobro parirao tehnički moćnijim Španjolcima te se na predah otišlo negativnim rezultatom od 2:0.

>> Teška utakmica za Dinamo: U nekoliko minuta primili 2 pogotka <<

Nažalost velika prilika propuštena je u 49. minuti kada je Majer sam oduzeo loptu i spustio se do protivničkog vratara, no nije uspio progurati loptu do Petkovića. Nastavljeno je u jednako dobrom ritmu kada je malo nedostajalo Oršiću, no lopta odlazi tik pored vratnice.

Iako se Dinamo probudio i poboljšao igru u nastavku, Villarreal je i dalje imao opasne prilike. Krznar je u nastavku pokušao sa zamjenama pa je tako igru napustio Majer kojeg je zamijenio Franjić, a također je izašao Ristovski kojeg je zamijenio Stojanović.

U 64. minuti Dinamo se ponovno javio odličnom šansom kada je Gvardiol proigrao Oršića koji iskosa snažno udara, no lopta odlazi pokraj gola. Villarreal također nije posustajao te je u 65. minuti čudesnom obranom Livaković spasio mrežu da se domaćini ne odlijepe na 3 pogotka prednosti.

Pogodak Oršića u 74. minuti

Modri se nisu predavali, konstantno su ‘grizli’, iskombinirali nekoliko lijepih dodavanja u šesnaestercu Villarreala pri čemu Petković petom igra za Oršića koji odličnim udarcem matira domaćeg vratara za 2:1.

U 76. minuti igru napušta Ivanušec, dok ulazi Atiemwen. U 82. minuti dvostruka izmjena: igru napušta Ademi kojeg mijenja Mišić te također izlazi Theophile, a ulazi Perić. Nakon prekršaja na Petkoviću u 87. minuti, Oršić nije uspio realizirati slobodan udarac sa 16 metara. Ovim porazom od 2:1 Dinamo se oprašta od Europske lige.

Rezultati ostalih uzvratnih utakmica četvrtfinala Europske lige:

Manchester United – Granada 2:0 (uk. 4:0)

Roma – Ajax 1:1 (uk. 3:2)

Slavia – Arsenal 0:4 (uk. 1:5)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE