Matija Tropša treći u državi

Član Čakovečkog plivačkog kluba Matija Tropša treći je kadet u državi na 200m leptir. Broncu je osvojio s vremenom 2:26:94 na natjecanju u velikom 50 metarskom bazenu koje je održano na plivalištu Mladosti u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza.

Trener Goran Kolarić kazao je kako je rezultat mladog Tropše bio šlag na torti cijelog natjecanja koje je održano od petka 7. do nedjelje 8. kolovoza.

– Na natjecanju je nastupilo 450 plivačica i plivača iz 33 hrvatskih klubova. Da bi plivač nastupio na Prvenstvu morao je proći kroz regionalno natjecanje. Naši plivači su to odradili jako dobro dva tjedna ranije u Sisku, a sada su samo popravili formu i isplivana vremena. Iako je Tropša briljirao osvajanjem medalje i ostali naši članovi bili su dobri.

Dodao je kako težinu uspjehu dodaje činjenica da u Čakovcu treniraju u 25 metarskom zatvorenom bazenu pa im je ovo plivalište doslovce bilo nepoznati teren.

Čakovečki plivački klub na natjecanju su predstavljali: Tin Furdi, Adam Šinjori, Fran Kovačec, Sven Furdi, Matija Tropša, Borna Bičak, Ema Medved, Gloria Požgaj, Vida Kolarić, Anja Tušek, Meri Furdi, Sara Puklavec, Lucija Trupković i Hanna Mesarić. Treba dodati kako su suci na natjecanju bili i naši Kristijan Stunković i Antonio Šantek.

Nakon smotre najboljih u državi, čakovečki će plivači krenuti u Crikvenicu gdje će boraviti 10 dana i dodatno brusiti svoja vremena na tradicionalnim pripremama ČPK-a.

Članovi ČPKa
Natjecatelji na plivalištu Mladosti u Zagrebu

REZULTATI:

Matija Tropša je u disciplini 200m leptir osvojio brončanu medalju u kategoriji kadeta u vremenu 2:26:94, na 100m leptir zauzeo je 4. mjesto, a u disciplini 100m leđno zauzeo je 7. mjesto

Ema Medved zauzela je 4.mjesto u disciplinama 200m slobodno i 100m leđno i 6. mjesto u disciplini 200m leđno

Tin Furdi zauzeo je 5.mjesto na 100m slobodno i 9. mjesto u disciplini 50m slobodno

Vida Kolarić zauzela je 7. mjesto u disciplini 200m leptir

Meri Furdi zauzela je 9.mjesto na 200m i 400m slobodno

Sara Puklavec zauzela je 9.mjesto u disciplinama 100m i 200m leđno

Štafeta 4x100m mješovito mlađe juniorke u sastavu (Ema Medved,Anja Tušek,Vida Kolarić i Gloria Požgaj) zauzela je 6.mjesto

Štafeta 4x100m slobodno juniori u sastavu(Tin Furdi,Fran Kovačec,Sven Furdi i Adam Šinjori) zauzela je 8.mjesto

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj