Matej Žagar pobjednik Speedway Grand Prix Challenga u Donjem Kraljevcu

0
20

Najveća ovogodišnja moto utrka u Hrvatskoj koja je iznenada nakon nemogućnosti organizacije u Slovačkoj, premještena kod nas, Speedway Grand Prix Challenge, održana je u subotu pod svjetlima reflektora i ograničenom broju gledatelja oko 1600, na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu u izvrsnoj organizaciji SK Unia. 

16 jakih svjetskih imena speedwaya kroz 20 vožnji borili su se za 3 kvalifikacijska mjesta za ulazak u svjetsko prvenstvo Speedway Grand Prix 2021.  

Na pobjedničkom tronu zasjao je naš susjed Slovenac Matej Žagar kojem je ovo druga pobjeda u nizu na Mileniumu. Slavio je i prošle godine u istoj utrci kao i ove, te osigurao još jednu sezonu među najboljim vozačima svijeta u SGP-u. 

Drugo mjesto pripalo je Šveđaninu Oliveru Berntzonu, dok je treći bio Poljak Krzysztof Kasprzak. To su ujedno vozači koji su izborili novu sezonu SGP-a 2021.

Nagradu za prvo mjesto Žagaru dodijelio je Đuro Horvat, direktor Tehnixa, glavnog sponzora subotnje utrke. Drugu nagradu koja odlazi u Švedsku uručio je Darko Horvat, ministar graditeljstva, a treću za jakog poljskog aduta Tomislav Družak, državni tajnik u Središnjem uredu za sport.

Domaćin Jurica Pavlic ovog puta se nije pokazao u najboljem izdanju, tako da je jedan od najvećih izazova cijele karijere ulazak u SGP opet izmakao i sve je dalje od ostvarenja. 

Fotografije najvećeg moto događaja u našoj zemlji prepunog adrenalina pogledajte u fotogaleriji Zlatka Vrzana.

Ostavi komentar