2. HNL: Pomoćni sudac našem Međimurju oduzeo potpuni preokret u Vinkovcima

Naš drugoligaš Međimurje startao je u  novu sezonu tek u 2. kolu protiv Cibalije u Vinkovcima i vratio se kući bodom.

Nakon prvih 44 minute i zaostatka od tri gola, bod zvuči super, ali na kraju je čakovečki sastav bio bliže pobjedi, stoga mala žal što se nisu uhvatila sva tri boda.

Potpuno suprotno od trenerske zamisli Gorana Vincetića koji je najavio presing i pokušaj da se što prije povede, krenula je utakmica u sasvim suprotnom smjeru.

Domaći su poveli s visokih i uglavnom nedostižnih 3:0 u razmaku od samo desetak minuta završnice prvog dijela. Sumnjivi penal dosuđen za domaće i gol s bijele točke u 32. minuti demoralizirao je naš sastav koji je primio gol samo dvije minute kasnije nakon prvog, za vodstvo domaćih 2:0, a u 44. minuti Cibalia vodi visokih 3:0.

Pred sam kraj prvog dijela u 45. minuti rezultat na 3:1 smanjuje slavonski golgeter, Patrik Mijić koji je u drugoligaškom debiju za Međimurje zabio ‘svojima’ nakon grube greške jednog domaćeg igrača i odlične reakcije Mijića. 

To je bio tračak nade za drugi dio, uz promjene u sastavu koje je već ranije najavio Vincetić da će raditi bez kompromisa, ako neće biti 120 posto odrađivanja zadataka.

U drugo poluvrijeme Međimurje ulazi tako sa čak tri nova igrača. U drugoligaškom debiju, odmah nakon ulaska u igru, na početku drugog dijela gol postiže još jedan novopridošli igrač u čakovečke redove, mladi napadač iz Svete Marije Stjepan Igrec, smanjivši prednost domaćih na samo jedan pogodak. Asistent je bio Marciuš nakon sjajnog prodora u kojem je jurio kao brzi vlak.

Prilike su se dalje u potpuno otvorenoj igri, izmjenjivale s jedne i druge strane, a onda je za 3:3 zabio također igrač s klupe David Đurak.

U samoj završnici tri matne situacije pred domaćim vratima. Najprije je Igrec sjajno izdržao duel i još bolje poslužio Marciuša čiji udarac brani vratar Cibalije, a zatim Međimurje nakon kornera pogađa stativu.

Mreža domaćina koji je bio na konopcima uskoro se zatresla, ali nije bilo nažalost 3:4. Kapetan Hranilović je iz blizine na drugoj stativi pred kraj samog susreta zabio za potpuni preokret Međimurja, međutim pomoćni sudac signalizirao je zaleđe što je izazvalo veliki protest kod našeg sastava.

Vrlo sumnjiva situacija opet protiv Međimurja i tek kamera u ravnini može eventualno pokazati je li bilo ofsajda, jer ovako se čini da je lopta predugo putovala da bi ga bilo.

Bod nakon svega nije loš, a drugo poluvrijeme u Vinkovcima dobar je putokaz kako se treba postaviti na terenu za prvu domaću utakmicu u petak navečer protiv zagrebačke Dubrave Tim kabel, a odmah potom i 2. rujna zaostali meč 1. kola s Rudešom.

Međimurje je protiv Cibalije igralo u sastavu: Jesenović, Atanasković (Mamić), Vidović (Jakupak), Hranilović, Zanjko, Radošević, Špoljarić (Đurak), Hajdinjak (Havelka), Marcijuš, Brcković (Igrec), Mijić.

Ostali rezultati: Sesvete – Opatija 0:1, Solin – Kustošija, 1:2, Dubrava – Dugopolje 2:0, Hrv. dragovoljac – Osijek 2 2:1. U nedjelju se igraju još tri susreta.

(dz, nl, foto: zv/arhiva mnovine)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE