11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Ovoga vikenda kreću juniori i mlađi kadet

Održan je sastanak klubova čije mlađe kategorije igraju natjecanja u organizaciji lokalnoga Saveza.

Juniorsku će ligu činiti osam ekipa, a u prvom kolu bi trebali igrati Grafičar-Čakovec, Nedelišće – Vindija, te Ivančica – Dubravčan, dok je susret između Donjega Kraljevca i Međimurja odgođen. Pravo nastupa imaju košarkaši rođeni 1999. i mlađi, te 4 igrača rođena 1998. godine. Juniorska će se liga igrati jednokružno, a nakon toga se igra drugi dio od dvije skupine (4+4) klubova prema plasmanu iz prvoga dijela natjecanja. Prve dvije ekipe po plasmanu iz prve skupine klubova stječu pravo sudjelovanja u završnom natjecanju regije Sjever. Ovoga vikenda startaju i mlađi kadeti rođeni 2003. i mlađi, a igrat će ukupno 9 ekipa.

U prvom kolu se susreću Međimurje – Mladost Ivanovec, Dubravčan – Ivančica, Rudar – Čakovec, Vindija- Nedelišće, dok je Donji Kraljevec slobodan u prvom kolu. Mlađi kadeti također igraju jednokružno, a nakon toga se igra drugi dio koji sačinjavaju dvije kvalitativne skupine prema plasmanu iz prvoga dijela.

Prve dvije ekipe po plasmanu iz prve skupine stječu pravo sudjelovanja u završnom natjecanju regije Sjever. Idućega vikenda s odigravanjem započinju kadeti, te dječaci, dok je najmlađa starosna kategorija igrača, tzv Mini košarka s učešćem od 4 kluba na organizaciji turnirskog načina igranja, a nužno je i osposobljavanje dvorana za tu vrstu natjecanja (niži koševi i manje lopte).

Na utakmicama prvoga kola u juniorskoj i kadetskoj ligi su igrači obvezni imati natjecateljske iskaznice HKS-a i trebaju se nalaziti na ovjerenom obrascu RP-24, a treneri moraju posjedovati iskaznice izdane od strane UHKT-a.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE