6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

KK Međimurje: Sve ekipe ovog vikenda u punom pogonu

Drugoligaško košarkaško prvenstvo na sjeveru ulazi polako u završnicu ove sezone.

Međimurje je već ranije osiguralo puno bolju četvrtu poziciju, nego je to bio plasman u prošloj sezoni (šesto mjesto). Napredak ekipe itekako je vidljiv što pokazuje omjer pobjeda i poraza koji je bolji nego sam plasman. U ovom prvenstvu ostvareno je 12 pobjeda uz četiri poraza, dok je u prošloj sezoni taj omjer bio 11-9.

Posebice veseli činjenica da je u ovoj sezoni čak dvaput svladan Podravac koji je četiri kola prije kraja sam na vrhu i jedina dva poraza ima od našeg sastava. Do kraja prvenstva Međimurje želi nastaviti u pobjedničkom ritmu. Zahtjevan zadatak posebice ove subote kad se igra protiv tradicionalno neugodnog rivala Petra Zrinskog iz Vrbovca. Riječ je o ekipi koja je u ovoj sezoni nanijela čak dva poraza našem drugoligašu. Najprije u regionalnom Kupu Krešimir Ćosić, a onda i u prvenstvu na domaćem parketu u Ivanovcu, poručuju iz kluba.

Domaći poraz protiv Vrbovca mogu reći da je jedini naš kiks. Nismo smjeli izgubiti tu utakmicu, jer smo imali sve u svojim rukama, ali dogodi se i takav dan. Dobro poznajemo našeg protivnika, u pitanju je kvalitetna ekipa. Ali i mi smo dobri i vjerujem u pozitivan rezultat, najavio je utakmicu trener Stjepan Štef Novak.

Trener Međimurja zadovoljan je s pripremom za ovo gostovanje, svi igrači su bili na raspolaganju tijekom ovog tjedna, tako da će u Vrbovcu zaigrati kompletan sastav.

Međimurje u Vrbovcu gostuje u subotu u 18:00, a osim ove utakmice isti dan igraju: Ivančica – Vindija (19:00) i Labrada 1971 – Vedi (19:00), dok u nedjelju Bjelovar dočekuje Radnik (17:00). Podravac je ovom kolu bez borbe dobio Varteks koji je odustao od natjecanja, dok je Virka slobodna.

Sve mlađe ekipe u igri za državnu (polu)završnicu

Uz seniorski sastav koji igra vrlo dobru sezonu, u velikoj borbi za osiguranje mjesta koja vode u državnu (polu)završnicu su sve ekipe mlađih uzrasta Međimurja.

Liga sjever koju igraju četiri naše mlade ekipe ušla je u drugi dio. Nakon prvog dijela naše ekipe (dječaci U-13, pretkadeti U-15, kadeti U-17 i juniori U-19) drže pozicije koje vode u daljnje natjecanje, ali to će trebati potvrditi do kraja prvenstva. Sve naše ekipe bit će aktivne ovog vikenda i igraju važne utakmice uoči same završnice, dodaju iz kluba.

Prvi će na parket juniori U-19 u subotu prijepodne u Varaždinu protiv Vindije. Juniori drže drugu poziciju (omjer pobjeda i poraza 4-1) i do kraja prvenstva svaka utakmica i osvojeni bodovi važni su za zadržavanje pozicije koja vodi na poluzavršni državni turnir.

Kadetski sastav U-17 putuje u nedjelju poslijepodne na utakmicu u Viroviticu, također na utakmicu 6. kola. Ova liga je dobila na kvaliteti u ovoj sezoni, tako da se vodi velika borba četiri ekipe za prve dvije pozicije. One vode u daljnje natjecanje Kupa regija HKS-a.

Naša ekipa za sad ima omjer od tri pobjede i jednog poraza te je uz bok Grafičaru na vrhu tablice. Pobjeda kod dobre Virke bio bi važan korak u osiguranju prve dvije pozicije, poručili su iz kluba.

Pretkadeti se također bore za daljnje natjecanje u Kupu regija i već su napravili veliki korak da izbore ulazak među 16 najboljih u Hrvatskoj. Krajem prošlog tjedna imali su dvostruki program. Najprije su nadoknađivali zaostali susret protiv Donjeg Kraljevca i pobijedili 88-46, a onda su u redovnom 6. kolu bili bolji od Virke 71-55. Vodeći su na tablici zajedno s Vindijom (obje ekipe su bez poraza) i u nedjelju u Varaždinu od 14:30 igraju međusobni zaostali susret 4. kola za ostanak na vrhu.

U subotu od 12:00 igra na domaćem parketu naša ekipa dječaka U-13 s Podravcem. Držimo drugu mjesto tablice s omjerom od četiri pobjede i dva poraza. Za osiguranje druge pozicije koja vodi u daljnje natjecanje, trebaju nam sve pobjede do kraja lige, pa tako i protiv vršnjaka iz Virja, dodali su na kraju iz KK Međimurje Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE