6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Japanci pojačali četiri međimurska nogometna kluba, uspješan debi Toshoki Furuye na golu Sloge (ČK)

I dok veliki broj naših nogometaša koji igraju u međimurskim ligama spaja sve više posao i amaterski nogomet u Austriji ili Njemačkoj, u posljednje vrijeme naši amaterski klubovi registriraju igrače za koje donedavno ne bi pomislili da bi mogli igrati amatersko-rekreacijski nogomet u našim nogometnim ligama.

Japanski nogometaši nisu novost u Europi, dapače, jako puno ih igra na visokom nivou posebice u njemačkoj Bundesligi, ali tko bi rekao da će i međimurski klubovi krenuti tim stopama.

Tako su proteklog zimskog roka tri međimurska kluba u IV. HNL Čakovec-Varaždin registrirali Japance. Dva su stigla u Omladinac Novo Selo Rok: Takanori Yakochi i Kaito Okubo, jedan u Međimurec (Dunjkovec-Pretetinec) u kojem već odranije stižu japanski nogometaši: Hitoshi Ishida, dok je čakovečku Slogu pojačao vratar Toshiki Furuya.

Dva Japanca igraju i za BSK Belica i to: Yuto Sashinami i Kosuko Namekata.

Prema viđenome na utakmici u Čakovcu između Sloge koja je u nedostatku domaćih čuvara mreže, morala posegnuti za vratarom iz dalekog Japan, te Novog Marofa novi čakovečki vratar Toshiki Furuya vrlo dobro je obavio svoj dio zadatka i onda nakon pobjede 4:1 žestoko proslavio pobjedu sa svojim suigračima.

Nisu stigli u Međimurje ovog prijelaznog roka samo Japanci, stigli su i Brazilci koji nisu novost u našem kraju, a čak dva su pojačala NK Nedelišće, odnosno Ukrajinci koji su došli raditi u jednu međimursku tvrtku i usput će trenirati i igrati nogomet za Trnavu iz Goričanu.

Uglavnom, nogomet i sport prvi su počeli širiti vidike kada je u pitanju multikulturalnost našeg kraja. Kako domaćih nogometaša ima sve manje, a tradicija nogometa gotovo pa drži mnoga naša sela kada je u pitanju društveni život na životu, onda je ovo proces koji će se očito nastaviti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE