Premijer Plenković odbio ostavku ministrice Gabrijele Žalac!

Gabrijela Žalac, foto: Marko Prpic/PIXSELL
Gabrijela Žalac, foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dala je mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću nakon što je u subotu sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđena djevojčica. Vozila je bez valjane vozačke dozvole i udarila djevojčicu. Premijer Andrej Plenković nije prihvatio ostavku ministrice.

“To je jedan propust to nije kazneno djelo, to je prekršaj”, kazao je Plenković oko vozačke dozvole ministrice koje je istekla. “U kontaktu smo 30 minuta od kada se sve dogodilo, razgovarali smo više puta. Ponudila jer mandat na raspolaganje, prepustila je odluku meni”, rekao je premijer dodajući da je to s njene strane vrlo korektan potez.

“Ja sam razmišljao, smatram da ovo što se dogodilo je nešto što se moglo dogoditi bilo kome drugome. Što se tiče produljena vozačke dozvole, to nije nešto radi čega bi tražio njenu ostavku”, kazao je.

“Gabrijela Žalac ostaje ministrica”, kazao je. “Ja ne prihvaćam njezinu ostavku”, naglasio je premijer još jednom. “Premijeru sam u subotu ponudila svoju ostavku i jutros sam dala mandat na raspolaganje”, rekla je. “Razgovarala sam s predsjednikom Vlade i podnijela ostavku još dok je trajao očevid”, rekla je Žalac. “Dala sam jutros mandat na raspolaganje i sve je u njegovim rukama”, dodala je.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ostavi komentar