Fantastični rukometaši pobjedom u Njemačkoj praktički osigurali Olimpijske igre u Parizu!

Nakon 35:29 pobjede protiv Austrije u prvom kolu kvalifikacija za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu, hrvatska muška rukometna reprezentacija u drugom je kolu slavila protiv Njemačke rezultatom 30:33.

Na čelu s novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom naši rukometaši sjajno su ušli u utakmicu te već u šestoj minuti imali 0:4. Sredinom prvog dijela ista prednost (4:8), a naša najjača karika svakako je bio vratar Dominik Kuzmanović koji je svojim obranama izluđivao Nijemce, vjerojatno i najviše kod sedmerca kojeg je pred kraj poluvremena obranio i uhvatio ‘živu’ loptu. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio +6 (10:16).

Foto: HRS/ Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

U prepunoj dvorani u Hannoveru na početku drugog poluvremena sjajan ulaz Nijemaca koji uspijevaju prepoloviti hrvatsku prednost pa je u 39. minuti 17:20. Nakon toga uslijedila je igra gol za gol pa Nijemci, a nakon dva uzastopna isključenja za Hrvatsku stižu na -2 (21:23). Unatoč tome, naši rukometaši uspijevaju održavati prednost pogotovo pogocima Ivana Martinovića koji je još jednom odigrao odličnu partiju. U 53. pogotkom Domagoja Duvnjaka Hrvatska se vraća na bitnu prednost od +4 (25:29), pri čemu je na njemu napravljen i faul zbog kojeg su Nijemci zaradili i crveni karton. U 58. minuti visokih +5 (27:32) za Hrvatsku čime je utakmica bila praktički riješena. Konačan rezultat 30:33.

Foto: HRS / Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu naši rukometaši igraju sutra, 17. ožujka u 16:45 protiv Alžira.

Hrvatska je ovom pobjedom stigla nadomak Olimpijskim igrama u Parizu, bez kojih može ostati samo teoretski ako bi Alžir do kraja pobijedio i Hrvatsku i Austriju.

Tablice omogućuje Sofascore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE