14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Marko Sambolec izborio nastup na Svjetskom kupu i pridružio se Filipu Udeu u reprezentaciji

Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, jučer je izborio mjesto u reprezentaciji za Svjetski kup u Cairu koji će se održati od 27. do 30. travnja.

Na jučerašnjem kontrolnom treningu održanom u SC Lučko, Sambolec je potvrdio svoj maksimalni učinak ove sezone na izbornim natjecanjima za Svjetske kupove. Slavio je s izrazito visokom ocjenom na konju s hvataljkama, 14.300 bodova (startna ocjena 5.6). A normu je Marko ove sezone izborio i za Svjetske kupove u Cottbusu, Dohi i Bakuu, no od nastupa u Azerbajdžanu je odustao i svoje mjesto prepustio tada Mateu Žugecu.

Mjesto u hrvatskoj reprezentaciji jučer je izborio i Marko Jovičić (GK Rijeka).

Cairo će biti posljednji turnir Svjetskog kupa na kojemu se zbrajaju kvalifikacijski bodovi za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu na jesen u Antwerpenu. Već sada su dovoljno bodova skupili Aurel Benović na tlu i Tin Srbić na preči, no Aurel će svejedno ići u Egipat kako bi potvrdio i svoju drugu normu, onu na preskoku.

Mušku reprezentaciju za Cairo uz Aurela (tlo i preskok) činiti će i Filip Ude (konj s hvataljkama), Marko Sambolec (konj s hvataljkama), Marko Jovičić (tlo), dok će se u ponedjeljak znati hoće li im se priključiti i Srbić ili će ipak propustiti ovo natjecanje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE