5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Gimnastičar “Macana” Marko Sambolec potvrdio svoj talent i u Rusiji

Posljednje značajno gimnastičko natjecanje u godini tradicionalno je Voronin kup u Moskvi.

Međunarodno natjecanje koje je ove godine doživjelo 24. izdanje okupilo je gimnastičare iz 26 država.

U juniorskoj konkurenciji nastupali su najbolji mladi gimnastičari iz zemalja bivšeg SSSR-a na čelu s cijelom ruskom reprezentacijom, a priliku za odmjeravanja s njima dobio je i Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Sambolec, koji je pozornost na sebe skrenuo posljednjim nastupima na konju s hvataljkama, ni ovog puta nije razočarao. Iako je gimnastička družina, na čelu s trenerima Igorom Kriajimskim i Mariom Vukojom krenula put Rusije bez rezultatskog imperativa, 16-godišnjak je pokazao kako se može mjeriti i sa svjetskom elitom u svom godištu. Na prvom većem međunarodnom natjecanje na kojem je sudjelovao ipak je malo podlegao impresijama.

Naime, Voronin kup se održava u ruskoj nacionalnoj gimnastičkoj dvorani kapaciteta 20.000 mjesta i koja je ugostila Olimpijske igre i Europska prvenstva.

Hrvat je kvalifikacije odradio nešto lošije i za svoju nastup je dobio pola boda manju ocjenu. No, usprkos tome, ušao je u finale gdje su mu protivnici bili aktualni europski juniorski prvak na konju s hvataljkama te nekoliko vrhunskih juniora.

Mladog člana čakovečkog gimnastičkog kluba uhvatila je trema i prije samog nastupa.

Loše zagrijavanje pridonijelo je tome da u nastupu od osam elemenata na četiri pogriješi i dobije ocjenu 11.700. Usprkos vidnom uzbuđenju odradio je vježbu bez pada i na kraju završio kao šesti.

Trener Mario Vukoja bio je zadovoljan onime što je njegov pulen pokazao.

– Prvi put je bio na ovako značajnom natjecanju i normalno je što je podlegao dojmu, ali nije pao. Stekao je iskustvo i naučio lekciju da nije važno samo biti fizički spreman već se treba znati i zagrijavati u takvim situacijama – izjavio je Vukoja i dodao kako je važno bilo vidjeti nastup drugih juniora.

– Mi smo nastupili sa slabijom vježbom koju više nećemo raditi, za Europsko juniorsko prvenstvo 2018. u Glasgowu ćemo je pojačati i vjerujem kako ćemo s početnom ocjenom 4.9 biti konkurentni za finale – zaključio je Vukoja.

Izvor: klikaj.hr
Foto: GK MZ Macan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE