FOTO: Gradski stolnoteniski klub Prelog održao prvenstvo kluba za najmlađe

U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u dvorani Vatrogasnog doma Prelog, povodom završnice sezone, održano je pojedinačno prvenstvo kluba za najmlađe stolnotenisače i stolnotenisačice.

Poznata poslovica glasi „na mladima svijet ostaje“, a ako istu primijenimo na stolni tenis u Prelogu mogli bi zaključiti da je budućnost stolnog tenisa u Prelogu neupitna.

Naime, GSTK Prelog je i ove sezone uspješno realizirao program „Škola stolnog tenisa“ koji vodi profesionalni trener i koji obuhvaća sustavan rad sa djecom (8-15 godina) s ciljem kvalitetnog korištenja slobodnog vremena te postepenog usavršavanja perspektivnih mladih stolnotenisača s područja Grada Preloga.

Pojedinačno prvenstvo kluba za najmlađe odigralo se u dvije kategorije u kojima su osvajači medalja bili:
Najmlađi kadeti i kadetkinje: 1. Mirna Beti, 2. Helena Cmrečki, 3. Lucija Hozjak i Ena Burić
Kadeti i kadetkinje: 1. Petra Habola, 2. Nika Burić, 3. Jakov Gotal i Vanja Čonkaš.

Predsjednik kluba Goran Gotal podijelio je medalje najuspješnijima, zahvalio se roditeljima na podršci u svim aktivnostima kluba, a treneru Rajku Jagaru zahvalio se na angažmanu u sezoni 2018./2019.

Stolni tenis je sport koji omogućava kvalitetan razvoj djece iz mnoštva razloga. Ulazak djeteta općenito u neki sportski klub pomaže mu da ostane aktivan, redovito vježba, jača svoj imunitet, poboljša društvene aktivnosti, koncentraciju, razvije zanimljiv hobi, ali i u ranoj fazi živote stekne razna prijateljstva.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane za stolni tenis, bez obzira na dob, da se uključe u rad Gradskog stolnoteniskog kluba Prelog, odnosno da od jeseni budu dio ove lijepe stolnoteniske priče.

Ostavi komentar