Filip Ude i Tijana Tkalčec, te streličari Katarine Zrinski i rukometašice Zrinskog najbolji u 2017.

U organizaciji Zajednice sportova Grada Čakovca večeras je (ponedjeljak) u zgradi Scheier održan izbor, odnosno proglašenje najboljih sportaša i ekipa Grada Čakovca u 2017 .godini. U glasanju u kojem uz sportske novinare sudjeluju i predstavnici klubova i sportskih udruga s područja Grada Čakovca za najboljeg sportaša je izabran Filip Ude, član GK Marijan Zadravec Macan gimnastički reprezentativac Hrvatske na konju s hvataljkama koji je prošle je godine osvojio 3. mjesto na Svjetskom kupu u Bakuu, 3. mjesto na Svjetskom kupu u Szombathelyu, 5. mjesto na Svjetskom kupu u Dohi, te 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu u gimnastici koje se održalo u Montrealu u Kanadi. Najbolja sportašica je Tijana Tkalčec, također državna reprezentativka i članica GK Marijana Zadravec Macan, koja je 2017. postala državna prvakinja u preskoku, bila 3. na dvovisinskim ručama, 5. na Svjetskom kupu u Kopru i 6. na SK u Osijeku.

Titulu najbolje ekipe za prošlu godinu ponijele su rukometašice ŽRK Zrinski, sudionice osmine finala završnice Kupa HRS-a i 11-sto plasirana ekipa prvenstva 1. Hrvatske rukometne lige za žene. Najboljom momčadi proglašeni su seniori Streličarskog kluba Katarina Zrinski iz Čakovca, viceprvaci Hrvatske na dvoranskom prvenstvu, dok su u konkurenciji najbolji par, štafeta i posada kuglači Predrag Turk i Tomislav Tvarog, primili su priznanje kao viceprvaci Hrvatske u disciplini tandem.

Na ovogodišnjoj svečanosti priznanje za posebne rezultate primio je i Danijel Sabol iz Sportske udruge slijepih “Zrinski”, te Atletski klub Međimurje, Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, Badmintonski klub Međimurje i ŽRK Zrinski za vrijedne jubileje koje su proslavili u protekloj godini.

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i ove je godine dodijelila priznanja “Anto Dragić” za perspektivne sportaše, a primili su ga tenisačice Noa Novak i Lucija Vidović, atletičari Pavao Strahija i Ana Dobša, plivači Adam Šinjori i Hannah Ereiz, gimnastičar Marko Sambolec, rukometašice Anja Balent i Jana Vnuk, karatistice Tea Lena Špoljarić i Sara Novak, odbojkašice Iva Bulović i Tija Budiša, stolno tenisači Matija Strbad i Stjepan Škoda.

Nagrađeni su bili i oni najlmlađi sportaši odnosno polaznici prošlogodišnjih sportskih kampova i to oni sa najviše sudjelovanja : Viktorija Novak, Gabrijela Novak,Nino Blažić , Josipa Jarni, Mario Beliga, Fran Čonkaš, Laura Golubić, Vedran Gašparić, Nikolinba Furdi, Marko Strbad, Noa Karol, Andrija Palašek i Janja Radojčić.

Nagrade i priznanja najuspješnijima uručili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač , Anđelko Crnčec dopredsjednik Zajednice i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić koji je tom prigodom kazao kako je i protekla godina bila uspješna kada je u pitanju čakovečki sport, a isto tako iznio i planove Zajednice za tekuću godinu. Gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo je kako je Čakovec grad primjer mnogim sredinama. – Tu ni sport nije iznimka, jer zahvaljujući sustavu financiranja koji smo izgradili u proteklim godinama te koji još uvijek gradimo, naši sportaši imaju vrlo dobre uvjete za rad i natjecanja. To se uostalom vidi na rezultatima koje postižu, te velikom broju djece i mladih koji treniraju, natječu se ili su uključeni u rad klubova. Grad Čakovec će i u ovoj, ali i godinama koje slijede i dalje nastaviti te dodatno povećavati ulaganja u sport. I dalje ćemo financirati stručni rad u klubovima, ulagati u sportsku infrastrukturu, te poticati masovnost i rad s mladima. Današnji dobitnici nagrada samo su dio uspješne prošlogodišnje čakovečke sportske priče. Vjerujem kako će dobitnicima ove nagrade,ali i svim ostalim sportašima biti poticaj da u ovoj godini na natjecanjima na kojima će sudjelovati postignu što bolje rezultate, završio je Kovač. U ime nagrađenih riječi zahvale za sve one koji im daju podršku ,od roditelja , prijatelja, a posebno trenera uputila je najbolja sportašica Tijana Tkalčec. Spomenimo i to kako su u glazbenom dijelu svečanosti i ove godine nastupili učenici čakovečke Umjetničke škole Miroslav Magdalenić sa svojim mentorima.

Više o samoj svečanosti dodjele priznanja i nagrada najboljim sportašima Čakovca pročitajte u sljedećem, tiskanom izadanju Međimurskih novina koje izlazi 2. veljače.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE