Članovi Plivačkog kluba Vidra plivali kao vidre, pojedini i do pobjedničkog trona

U subotu 30.travnja na bazenima Višnjik u Zadru Plivački klub Zadar organizirao je 4. Otvoreno regionalno prvenstvo za plivače s invaliditetom, nastupilo je 110 plivača iz 14 klubova.
Od Varaždinskih Vidri nastupile su Sabina Kušter, Brunela Hrženjak te Jakša Mislović. Natjecanje se provelo u dva dijela, jutarnjem sa početkom u 11 sati i poslijepodnevnim sa početkom u 17 sati.
U jutarnjem dijelu Vidre su startale sedam puta, Brunela Hrženjak sa dijagnozom Down sindrom u kategoriji C21 plivala je 50 m leđno i popravila svoje nabolje vrijeme za 16 sekundi te zauzela 4 mjesto te na 100 m prsno popravila svoje najbolje vrijeme za 30 sekundi i zauzela 3 mjesto.
Jakša Mislović sa dijagnozom Cerebralna paraliza u kategoriji S6 plivao je 50 m leđno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za 41 sekundu te zauzeo 4 mjesto i na 100 m leđno gdje je popravio svoje najbolje vrijeme za čak 2 minute te zauzeo 2 mjesto.
Sabina Kušter sa skraćenom nogom u kategoriji S10, imala je tri starta na 50 m leđno, 100 m slobodno i 100 m leđno te je u svim trima startevima popravila svoje najbolje vrijeme; na 50 m leđno bila je brža za 6 sekundi te zauzela 1 mjesto, na 100 m slobodno popravila je vrijeme za 22 sekunde te zauzela 1 mjesto dok je na 100 m leđno popravila svoje najbolje vrijeme za 14 sekundi i zauzela 2 mjesto.
U poslijepodnevnom dijelu natjecanja Vidre su startale tri puta:
Sabina Kušter na 50 slobodno popravila je svoje vrijeme za 6 sekundi u kategoriji S 10 zauzela 1 mjesto te na 50 m prsno u kategoriji SB6 iako zbog umora 16 sekundi sporije od svog najboljeg vremena zauzela 1 mjesto.
Jakša Mislović plivao je 50 m prsno, te nakon cjelodnevnog natjecanja umor ga je usporio za 20 sekundi te je u kategoriji SB6 zauzeo 5 mjesto.
Vidre su pokazale napredak u tehnici, brzini i izdržljivosti čime su potvrdile da su trud, upornost, rad, želja za napretkom uz kvalitetan stručni rad te dobru komunikaciju između plivača, trenera i roditelja najbolji recept za uspjeh.
Čestitamo našim vrijednim Vidrama Bruneli, Jakši i posebno Sabini koja je sa pet starteva sa četiri 1 mjesta i jednim 2 mjestom potvrdila svoj talent i potencijal te opravdala poziv da nastupi za hrvatsku reprezentaciju nadolazeći vikend na Međunarodnom natjecanju u paraplivanju u okviru 32. Memoriala Boštjana Mariniča u Velenju.
PK Vidra Varaždin

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Progoni vještica u Hrvatskoj

Progoni vještica u Hrvatskoj

Poučno ptičarenje u Perivoju Zrinski

Ptice u Perivoju Zrinskih