Umjetnička škola Miroslav Magdalenić: Senka Bašek poziva na koncerte Međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz!  

Za apsolutnog pobjednika natjecanja osigurana je Muzička nagrada Grada Čakovca u iznosu od 650 eura te solistički recital na otvaranju 20. Natjecanja Rudolfa Matz. Na natjecanju će nastupati 57 natjecatelja u sedam kategorija i četiri instrumenta: violina, viola, violončelo i kontrabas.

Povodom domaćinstva 19. po redu Međunarodnog gudačkog natjecanja Rudolf Matz

razgovarali smo o tome što nas sve ove godine očekuje sa Senkom Bašek, ravnateljicom Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu, koja nam je rekla: – U tijeku je intenzivna natjecateljska sezona za učenike naše Škole, koja je počela u veljači, a traje tijekom ožujka, travnja i svibnja. Naši učenici imaju puno nastupa jer se održavaju mnogobrojna natjecanja i smotre za glazbene i plesne škole. Ponosni smo jer su do sada naši učenici osvojili već puno nagrada, a vjerujemo da će ih biti još i više.

Gudačko natjecanje Rudolf Matz 

Glavni događaj je 19. Međunarodno gudačko natjecanje Rudolf Matz, kojem je organizator naša Umjetnička škola i Hrvatsko društvo gudačkih pedagoga. Generalni pokrovitelj je Grad Čakovec, a natjecanje podržava velik broj sponzora koji osiguravaju vrijedne nagrade, primjerice za apsolutnog pobjednika natjecanja osigurana je Muzička nagrada Grada Čakovca u iznosu od 650 eura te solistički recital na otvaranju 20. Natjecanja Rudolfa Matza. Među sponzorima su Euro Unit, Yamaha, Antonio Janigro Asocijacija i THOMASTIK. Osim čitavog niza muzičkih nagrada i seminara, među najzanimljivijim su mogućnosti nastupa s eminentnim glazbenicima poput Zagrebačkih solista, Zagrebačkog komornog orkestra te Splitskih virtuoza.

Na natjecanju će nastupati 57 natjecatelja koji dolaze iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i SAD-a, u sedam kategorija i četiri instrumenta: violina, viola, violončelo i kontrabas.

Ocjenjivat će ih velika imena Anđelko Krpan, Dobrila Berković Magdalenić i Milan Čunko iz Hrvatske, Vildana Repše iz Slovenije i Nikola Ružević iz SAD-a.

Svim natjecateljima koji neće imati svoje, na raspolaganju su dva umjetnička suradnika Domagoj Guščić i David Vuković, službeni korepetitori.

Četiri dana natjecanja od 11. do 14. travnja

Natjecanje počinje 11. travnja prijepodne u maloj dvorani Umjetničke škole, a svečano otvorenje je u 20 sati u dvorani Centra za kulturu u Čakovcu. Na otvorenju će nastupiti mladi violinist Matej Mijalić, apsolutni pobjednik 18. Natjecanja iz 2021. godine uz pratnju Domagoja Gušćića na klaviru.

Natjecanje se zatvara u petak, 14. travnja, u 19 sati u dvorani Centra za kulturu, povodom čega će nastupiti laureati (prvonagrađeni natjecatelji), a tada će se proglasiti i apsolutni pobjednik i dobitnik Muzičke nagrade Grada Čakovca.

Ulazak na natjecanje i sve koncerte je slobodan, pa pozivamo sve zainteresirane da dođu i uživaju u vrhunskim izvedbama.

Domaćinstvo zahtijeva i izniman trud i angažman svih zaposlenih u našoj školi kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Koncerti do kraja školske godine

Do kraja školske godine očekuju nas veliki koncerti:: 27. travnja u sklopu Dana županije koncert naših nagrađenih učenika u dvorani Scheier, 27. svibnja uz Dan grada Čakovca organiziramo Dane otvorenih vrata i samostalni koncert Puhačkog orkestra Škole, Završni koncert Škole i oproštajni koncert završnih razreda Glazbene i baletne škole.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE