9.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 20 ožujka, 2023

Luki Grubiću bronca: Odličan nastup seniora na SPH 2023.:

U subotu i nedjelju 4.-5.2.2023. u Zagrebu u dvorani Agram cluba u organizaciji Hrvatskog badmintonskog saveza održano je 32. SENIORSKO Prvenstvo Hrvatske 2023.

Na SPH 2023 nastupilo je 50 najbolja igrača i igračica iz 8 klubova Hrvatske. Među njima uspješno je nastupila seniorska ekipa našeg Kluba pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca i trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji seniora naslov državnog prvaka osvojio i obranio je Filip Špoljarec ( MZ ) pobjedivši u finalu mladog Roka Pipunića ( PZ ) sa 2:0. Brončane medalje osvojili su: Luka Ban ( MZ ) i naš LUKA GRUBIĆ kojemu je to prva pojedinačna medalja na SPH dosad je osvojio proteklih 4 godine 3 brončane i srebrnu medalju u muškim parovima. Luka je u borbi za medalju u četvrt-finalu pobjedio klubskog kolegu Bornu Vadlju sa 2:0 da bi u polu-finalu izgubio od mladog Roka Pipunića iz Zagreba sa 2:0.

Rezultati ostalih naših igrača: Ivan Grubić ispali u 1/8 , Luka Črep i Filip Bel ispali u 1/16. U konkurenciji seniorki naslov državne prvakinje osvojila i obranila je Jelena Buchberger ( VG ) pobjedivši u finalu Lunu Šaban (MZ ) sa 2:0. Brončane medalje osvojili su: Barbara Janičić ( DU ) i Stella Balenović ( MZ ).

Rezultati naših igračica: Laura Horvat ¼, Vanja i Nela Novak 1/8.

U konkurenciji muških parova naslov državnih prvaka osvojili i obranili su par Igor Čimbur i Zvonimir Hoebling ( MZ ) pobjedivši u finalu par Luka Ban / Josip Uglešić ( MZ ) sa 2:1. Rezultati naših parova: Luka Grubić / Ivan Grubić, Borna Vadlja / Flip Bel i Luka Črep / Antonio Marunica ( DU ) ispali u 1/8.

U konkurenciji ženskih parova naslov državnih prvakinja osvojile su Katarina Galenić / Dora Drvodelić ( MZ ).

Naš par Laura Horvat / Vanja Novak ispali u ¼.

U konkurenciji mješovitih parova naslov državnih prvaka osvojili i obranili su par Zvonimir Đurkinjak / Katarina Galenić ( MZ ).

Rezultati naših parova: Luka Grubić / Mia Čerjan (DU ) i Borna Vadlja / Laura Horvat ispali u ¼ , Filip Bel / Maris Guca ( DU ) , Luka Črep / Vanja Novak i Ivan Grubić/ Nela Novak ispali u 1/8.

Čestitka našem seniorskim igraču Luki Grubiću na osvojenoj brončanoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji, njegovoj 5 medalji na SPH i nastavku kontinuiranog osvajanja medalja na SPH. Osvajanjem brončane medalje Luka je 5 godinu u nizu stekao IV kategoriju – vrsni sportaši po kriterijima HOO.

Luka Grubić je ujedno na ceremoniji proglašenja najboljih u ukupnom poretku Hrvatskog kupa za 2022. godinu dobio zlatnu medalju i pehar za ukupnog pojedinačnog pobjednika HK 2022 te srebrnu medalju u muškim parovima.

Ova osvojena medalja je samo dokaz uspješnog rada u klubu te nastavak kontinuiranog osvajanja medalja na SPH te čestitke i trenerima i upravi kluba.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,031FanoviLajkaj
617SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE