Kristina Gita Kavran iz Kagira centra zdravlja: Što je to depresija modernog doba?

Ako se ne pokrenemo i ne učinimo prvi i najsitniji korak prema naprijed izgubit će nam se trag u moru straha, nezadovoljstva, bijesa, sebičnosti, tuposti života. Okruženi smo sa sve većim brojem ljudi koji se nalaze u depresivnim stanjima. To stanje utječe na vitalnost duha i vodi nas da se ponašamo na način na koji inače ne bi.

Siva depresija, odnosno depresija modernog doba, je stanje kada je vanjska potražnja veća od unutarnje sposobnosti za isporuku traženog jer smo potrošili sve svoje rezerve. Depresiju zapravo možemo nazvati i prazninom naše duše. U tom stanju otupimo i ne osjećamo vlastito ja. Gubi se osjećaj za stvarnost i život pretvaramo u mračnu stranu iluzije. U srži nas stvara se duboki osjećaj usamljenosti, prevladavajućeg osjećaja anksioznosti i gubitka značenja.

Osoba koja prolazi kroz stanje depresije, često ne izgleda depresivno ni sebi ni drugima. To je zato što je stalno nečim zaokupljena, aktivna je i čini se puna energije. Može se preopteretiti, stvoriti situacije koje su „hitni slučaj“, ili piti triput veću dozu energetskih napitaka od dozvoljenog. Može se upustiti u ekstremne sportove, izlagati se rizičnim stanjima ili zlouporabi lijekova. Sve to može dovesti do reaktivnosti, nestrpljivosti i drame.

Slušajte umirujuću glazbu, prepustite se mašti uma i dopustite da zvuk radi za vas. Pjevajte, plešite, budite u prirodi, dišite, meditirajte. Probudite dijete u sebi i radite sve ono što vas čini sretnim i zadovoljnim.

Da biste bili usklađeni i uravnoteženi na svakoj razini bitno je shvatiti kamo idemo i kakav je put naše sudbine. Kad to znate u samim stanicama svog tijela, onda shvaćate tko ste i što ste i dobivate uporište u sebi samima. Rad na samom sebi ključ je mentalnog, emocionalnog, duhovnog i fizičkog iscjeljenja.

kagira centar zdravlja

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE