Super trikovi za eliminiranje lošeg zadaha za koje još niste čuli

Loš zadah svakome je poznat i nije razlog za sram. Uzroka je mnogo, a najčešće ipak nije stvar u lošoj higijeni.

Faktori koji mogu utjecati na povremen loš zadah su: karijes, i dehidracija, hrana i napici, lijekovi, kombinacije svih faktora su mogući, trde stručnjaci.

Jedan od najčešćih uzroka lošeg zadaha je preskakanje obroka, jer se zbog smanjenog unosa hrane proizvodi manje sline.

Dobra je vijest da problem možete lako riješiti, a sljedeće metode savjetuje dr. Greeta Buryork, stomatologinja, prenosi Vecernji.

Pravilna higijena

Za kvalitetnu higijenu ustiju potrebno je dva puta godišnje posjetiti stomatologa i svakodnevno četkati zube barem dva puta. Uz samo četkanje trebali bismo koristiti i zubni konac i vodice za ispiranje ustiju.

Da bismo izbjegli pranje zubiju bakterijama, četkicu je potrebno redovito mijenjati, barem jednom u dva mjeseca, savjetuju stručnjaci.

Hidratacija

– Nikada nemojte zaboraviti piti dovoljno vode kako bi naš prirodni mehanizam za čišćenje radio besprijekorno. Konzumirajte citruse ili sokove koji će omogućiti da iz usne šupljine isperete sve toksine – savjetuje dr. Greeta Buryork.

Cimet

Skuhajte u vodi malo cimeta i list lovora i tom tekućinom ispirite usnu šupljinu. Oni sadrže komponente koje smanjuju broj bakterija u usnoj šupljini.

Citrusni sokovi

Citrusno voće ili sokovi će potaknuti proizvodnju sline, a kiselina iz limuna je posebno dobra za sprečavanje razmnožavanja bakterija u ustima. Možete pripremiti sok od limuna i vode i njime ispirati usnu šupljinu nakon obroka.

Konzumirajte više jogurta

Studije su potvrdile kako dnevna doza čistog jogurta, bez šećera, može pomoći da se riješite ali i da spriječite loš zadah. Konzumacijom jogurta se smanjuje razina  sumporovog vodika koji je jedna od komponenti koja uzrokuje loš zadah.

Klinčić

Kako sadrži antibakterijska svojstva, možete ga žvakati ili od njega pripremiti čaj.

Peršin

Još jedan odličan pripravak za neutralizaciju zadaha. Možete ga žvakati sirovog ili ga umočiti u ocat i onda žvakati. Iz njega možete iscijediti sok i popiti ga ili ga blendati u svoje smoothieje.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE