16.7 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Sat bez struje za planetu Zemlju

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja. Prije toga obilježiti će se Sat za planet Zemlju koji je još jedan od načina za podizanje svijesti i važnosti zaštite naše planete.

U subotu 25. ožujka 2023. diljem svijeta obilježava se Sat za planet Zemlju u svrhu podizanja svijesti o klimatskim promjenama i potrebi za održivim razvojem i racionalnim korištenjem prirodnih resursa i energije. Sat za planet Zemlju je osmišljen tako da se svi mogu uključiti u podizanje svijesti o klimatskim promjenama tako što će u subotu 25. ožujka 2023. od 20:30 do 21:30 na sat vremena ugasiti rasvjetu u kući, na dvorištu, šetnici, trgu, …

Hrvatski astronomski savez i Naše nebo – Udruga za zaštitu noćnog  neba ovim putem pozivaju sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji i ugase na sat vremena dio javne rasvjete.
Pozivamo sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja – poručuju iz Hrvatskog astronomskog saveza.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,507FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE