Leksikografski zavod Miroslav Krleža: Enciklopedijom ili atlasom poklanjate kumčetu trajno bogatstvo

Tražite trajni i bezvremenski poklon za svoje kumče povodom, primjerice, krizme ili rođendana? Znanje je uvijek najbolji poklon, a Leksikografski zavod Miroslav Krleža nudi i posebnu pogodnost našim čitateljima. Birajte s lakoćom između enciklopedija, atlasa, rječnika, leksikona i bibliografija Leksikografskoga zavoda i darujte pametno i korisno.

Tradicionalno pouzdana izdanja Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža

Leksikografski zavod Miroslav Krleža središnja je hrvatska leksikografska ustanova. Utemeljen je 5. listopada 1950. godine na poticaj književnika i erudita Miroslava Krleže. Od tada do danas izdanja Leksikografskoga zavoda važan su doprinos održavanju i podizanju hrvatskoga intelektualnoga standarda.

Enciklopedije, atlasi, rječnici, leksikoni i bibliografije Leksikografskoga zavoda tradicionalno su pouzdani i na prepoznatljiv način tumače činjenice iz hrvatskoga nasljeđa i društvene zbilje. Tijekom svoga sedamdesetogodišnjega djelovanja Leksikografski zavod je izdao više od 250 različitih enciklopedija, rječnika, leksikona i drugih izdanja. Temeljna su izdanja Leksikografskoga zavoda višesveščana Hrvatska enciklopedija i Hrvatski biografski leksikon.

U nastavku donosimo preporuke izdanja Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža:

Hrvatski povijesni atlas – 39,82 eur (300,00 kn) – 755 str.

Drugo izdanje Hrvatskoga povijesnog atlasa 176 velikih zemljovida, 4 manja zemljovida i 85 planova gradova. Pri izradbi atlasa koristila su se najbolja postignuća hrvatske i svjetske povijesne znanosti o kartografiji.

Pravni leksikon – 33,18 eur (250,00 kn) – 1872 str.

Pravni leksikon prvo je opće leksikografsko djelo na hrvatskom jeziku koje sustavno obrađuje pravo i pravnu znanost. U više od 6500 leksikonskih jedinica, leksikon pruža iscrpan pregled pravne znanosti, pravnih disciplina, kategorija i teorija te povijesti prava i pravnih sustava.

Ekonomski leksikon – 19,91 eur (150,00 kn) – 1058 str.

Drugo, dopunjeno izdanje Ekonomskoga leksikona donosi kratku, jasnu, aktualnu i pouzdanu informaciju o gospodarskim pojmovima i pojavama, gospodarskim institucijama te o osobama koje su dale značajan doprinos ekonomskoj znanosti.

Filozofski leksikon – 29,20 eur (220,00 kn) – 1299 str.

Filozofski leksikon leksikografsko je djelo koje sustavno obrađuje filozofiju i srodne joj znanosti. U više od 3500 članaka Leksikon daje sveobuhvatan pregled pojmova, filozofskih smjerova i orijentacija temeljnih filozofskih disciplina.

Likovni leksikon – 26,54 eur (200,00 kn) – 1054 str.

Uz klasičnu sadržajnu građu (biografije umjetnika, umjetnički stilovi i smjerovi, spomenička baština…) Likovni leksikon sadrži i dijelove koji govore o »vremenu nastanka«, što se ponajprije odnosi na najnovije umjetničke pojave, hrvatsku sastavnicu te posebno na strukovno nazivlje.

Hrvatski opći leksikon – 26,54 eur (200,00 kn) – 1535 str.

Hrvatski opći leksikon nastavlja četrdesetogodišnju tradiciju Leksikografskoga zavoda u izdavanju jednosveščanog univerzalnog priručnika namijenjena širokomu krugu korisnika. Kratkim i preciznim definicijama tumače se vlastita imena i pojmovi koji se javljaju u svakidašnjoj uporabi, a pripadaju područjima kulture, znanosti, tehnike, gospodarstva, politike, športa i zabave.

Enciklopedijski rječnik medicinskog nazivlja – 13,27 eur (100,00 kn) – 1884 str.

Enciklopedijksi rječnik medicinskoga (humanog i veterinarskog) nazivlja donosi hrvatsku riječ, prikazuje njezino, najčešće latinsko, podrijetlo, iznosi sažetu i točnu definiciju navedena medicinskog naziva te uz hrvatski i latinski naziv daje sinonime na engleskome, njemačkom i francuskome.

Hrvatska tehnička enciklopedija, 2. svezak – 51,76 eur (390,00 kn) – 933 str.

*** NOVO ***

Drugi svezak Hrvatske tehničke enciklopedije obrađuje tehničke i biotehničke discipline: kemijsku, prehrambenu, tekstilnu, grafičku tehnologiju i biotehnologiju, rudarstvo i metalurgiju, te s tim područjem usko povezane discipline, farmaceutsku i drvnu tehnologiju te poljoprivrednu tehniku, kao dijelove farmacije, šumarstva i agronomije, a sadržava 933 obrojčene stranice i gotovo 2000 ilustracija, karata, crteža i tablica.

Besplatna poštarina za sve narudžbe naših čitatelja

Čitatelji Međimurskih novina mogu otvariti i posebnu pogodnost Leksikografskiga zavoda Miroslav Krleža – besplatnu poštarinu za sve narudžbe.

Prilikom naručivanja željene knjige, potrebno je upisati kôd pri narudžbi: Međimurje

Knjige možete naručiti telefonom na broj 01-4800-444, e-mailom na [email protected] ili putem mrežne knjižare.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu Zavoda i uživajte prilikom odabira savršenog poklona kojim ćete obogatiti znanje vaših najmilijih!

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE