10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Projekt zlata vrijedan: 14 žena brinulo o 78 starijih i nemoćnih u Međimurju

Projekt Želim posao! kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područni ured Čakovec završava 23.8.2022. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 874.020 kuna a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Glavni cilj projekta bio je zaposliti dugotrajno nezaposlene žene i povećati socijalnu uključenost starijih i nemoćnih osoba u Međimurskoj županiji.

Kroz projekt je ukupno zaposleno 14 žena pripadnica ciljane skupine koje su brinule o starijim i/ili nemoćnim osobama na području pet općina: Općina Gornji Mihaljevec, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu, Šenkovec i Štrigova. Zaposlene žene pružale su pomoć i podršku u obavljanju svakodnevnih poslova za ukupno 78 korisnika.

Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec ovo je treći projekt kojeg je provelo u okviru poziva Zaželi kao nositelj ili partner te ističu kako projektne aktivnosti ovog i sličnih projekta uvelike doprinose smanjenju socijalne isključenosti, poboljšanju kvalitete života i dužem boravku starijih i nemoćnih osoba u vlastitom domu. Također, kroz projekt je omogućen pristup zapošljavanju za ukupno 14 žena koje iz različitih razloga nisu pronalazile posao na otvorenom tržištu rada, a koje su u godinu dana stekle iskustvo i vještine koje će im pomoći u daljnjem radu.

Važno je napomenuti kako se provedbom ovog projekta u lokalnoj zajednici povećala osjetljivost i istaknula važnost pružanja usluge pomoći i podrške za ranjive skupine i nužnost razvijanja takvih servisa pomoći u budućnosti. Koordinatorica projekta istaknula je zadovoljstvo, kako zaposlenih žena tako i samih korisnika koji uvijek ističu da od svih pruženih usluga (pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora i okućnice, pomoć u zagrijavanju prostora, nabava namirnica i lijekova, priprema obroka, pomoć u ostvarivanju raznih prava) najviše cijene osmijeh, toplu riječ i druženja s djelatnicama koje im uljepšavaju dane.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Bezvremensko labuđe jezero

Labuđe jezero