3.9 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Uz Dan općine Sveta Marija dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim mještanima

Svečana sjednica općinskog vijeća sinoć je bila središnja proslava Dana općine Sveta Marija na kojoj su zaslužnim mještanima ali i učenicima te studentima dodijeljene zaslužene nagrade.

Odlukom Općinskog vijeća Sveta Marija u 2022. godini plaketu za dugogodišnji rad i doprinos u društvenom životu Općine dodijeljena je Magdaleni Kvakan. Magdalena Kvakan predsjednica je podružnice umirovljenika Sveta Marija, cijeli je svoj život aktivno sudjelovala u životu Općine.

Bila je aktivna članica Kluba liječenih alkoholičara Zdravi život, Kulturno umjetničkog društva Ivan Mustač kantor, članica Društva žena, članica udruge Svetomarska čipka, više je godina bila i predsjednica Socijalnog vijeća Općine te je svojim nesebičnim radom doprinijela napretku i ugledu Općine.

Priznanje Općine Sveta Marija dobili su:

Antun Mustač, član Stolnoteniskog kluba Sveta Marija, jedan od osnivača stolnoteniskog kluba, dugogodišnji i dosad jedini blagajnik kluba, trener i voditelj mlađih kategorija (djece) čiji je izniman doprinos i u svim ostalim aktivnostima kluba

Ivan Pongrac, dugogodišnji predsjednik ŠRD Drava Donji MIhaljevec, za čijeg su mandata, zahvaljujući njegovom nesebičnom radu usmjerenom daljnjem napretku društva, ostvareni povijesni rezultati u natjecateljskom dijelu. Formiranjem ekipa kadeta, juniora i seniora društvo neprekidno već pet godina ima reprezentativce Hrvatske na svjetskim prvenstvima.

Stolnoteniski klub Sveta Marija povodom desete godišnjice postojanja, aktivnog djelovanja kluba u ligama Međimurskog saveza te turnirima diljem Međimurja u svim dobnim kategorijama.

Nagrade učenicima

Nagrađeni učenici za postignut odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja:

Rea Mustač, Valentina Erdelji, Fran Peter, Jana Kečkeš, Iva Hunjadi, Filip Poljak i Leonarda Gašparić.

Nagrađeni učenici osnovne škole koji su u sklopu osnovnoškolskih natjecanja ostvarili iznimne rezultate:

Dino Erent za osvojeno 1. mjesto na Županijskom natjecanju mladih tehničara 2022. godine u području Strojarskih konstrukcija i Iva Hunjadi za osvojeno 2. mjesto na Županijskom natjecanju mladih tehničara 2022. godine u području Elektronike.

Nagrađeni učenici srednjih škola koji su na kraju školske godine ostvarili prosjek ocjena 5,0:

Nikola Mustač, učenik 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Gabriel Kvakan učenik 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Nagrade studentima

Studenti čiji je ukupni prosjek ocjena na studiju u akademskoj godini 2020./2021. jednak ili veći od 4,5:

Patricia Pavlic, Lara Poljak, Nikolina Ban i Luka Mustač.

Novčanom nagradom nagrađeni su učenici i studenti koji su iz područja kulture, sporta, znanosti i drugih područja u vannastavnim natjecanjima u sklopu klubova ili udruga osvojili 1. mjesto.

Ove godine iznimne su uspjehe ostvarili:

Tino Panić – osvojeno 1. mjesto na 14. Svjetskom kupu u karateu u Poreču u kategoriji borbe dječaci U12 do 35 kg

Lana Kranjec – osvojeno 1. mjesto pojedinačno na završnici KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji kadetkinja za 2022. godinu

Lana Komorski – osvojeno 1. mjesto na završnici KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji kadetkinja za 2022. godinu.

Načelnica Općine Sveta Marija posebno je pohvalila Zdravka Orehovca, člana Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji je sa svojom ekipom osvojio 1. mjesto na vatrogasnoj olimpijadi u Celju. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE